Coty a retras oferta de 10,7 miliarde dolari pentru Avon

Coty a retras oferta de 10,7 miliarde dolari pentru preluarea Avon Products, deoarece compania de vânzări directe de cosmetice nu a respectat termenul impus de ofertant pentru deschiderea negocierilor, transmite Reuters.
Economica.net - mar, 15 mai 2012, 07:33
Coty a retras oferta de 10,7 miliarde dolari pentru Avon

Coty a lansat oferta în luna martie, propunând atunci un preţ de 10 miliarde de dolari, care a fost ridicat săptămâna trecută la 10,7 miliarde de dolari. Creşterea sumei oferite a fost însoţită de stabilirea unui termen limită, până luni, pentru un răspuns din partea Avon Products.

Avon trece printr-o perioadă dificilă, cu scăderi ale vânzărilor pe unele pieţe, care au afectat profitul şi preţul acţiunilor.

Oferta nesolicitată a Coty pentru Avon a fost susţinută financiar, printre alţii, şi de grupul Berkshire Hathaway controlat de miliardarul american Warren Buffett.

Avon a respins oferta iniţială de 10 miliarde de dolari fără nicio discuţie sau negociere şi a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că urma să analizeze propunerea la preţul de 10,7 miliarde de dolari şi să dea un răspuns în termen de o săptămână.

Marţi dimineaţa, Avon Products a anunţat că Coty şi-a retroas oferta luni, 14 mai, la cinci zile după transmiterea scrisorii privind creşterea preţului propus.

Coty a precizat că niciun membru al conducerii Avon, inclusiv directorul general Sheri McCoy, nu a răspuns solicitărilor pentru explicaţii privind perioada de o săptămână cerută pe 10 mai pentru analizarea ofertei.
Contactaţi de Reuters, reprezentanţii Avon nu au comentat informaţiile.

Reacţia Coty, de a impune un termen limită şi a retrage oferta dacă negocierile nu încep, este caracteristică tranzacţiilor efectuate în trecut de Warren Buffett. Miliardarul s-a arătat întotdeauna hotărât să nu implice Berkshire Hathaway în rivalităţi care să umfle preţul unei achiziţii şi a urmat mereu o strategie simplă, de a propune un preţ considerat corect şi a retrage oferta în lipsa unui răspuns ferm.

Mai mulţi acţionari ai Avon au declarat recent pentru Reuters că oferta Coty este prea scăzută, însă companiile ar trebui „cel puţin” să negocieze.

Avon are venituri anuale de aproape trei ori mai mari decât Coty, iar producătorul de parfumuri a indicat că nu doreşte să lanseze o ofertă ostilă (negociere direct cu acţionarii, ocolind conducerea companiei).
Acţiunile Avon au scăzut cu 38,8% de la ultimul maxim, atins pe 16 mai 2011, până pe 30 martie 2012, ultima şedinţă bursieră încheiată înainte ca oferta Coty să fie cunoscută publicului.

Te-ar mai putea interesa și
Alte două companii municipale vor fi lichidate şi se demarează insolvenţa pentru a treia
Alte două companii municipale vor fi lichidate şi se demarează insolvenţa pentru a treia
Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, în şedinţa de luni, lichidarea a două companii municipale - Cimitire Bucureşti SA şi Tehnologia Informaţiei Bucureşti SA şi......
Guvernul britanic intenţionează să administreze o a treia doză de vaccin anticoronavirus în septembrie pentru persoanele de peste 50 de ani
Guvernul britanic intenţionează să administreze o a treia doză de vaccin anticoronavirus în septembrie pentru persoanele ...
Guvernul britanic intenţionează să înceapă administrarea unei a treia doze de vaccin anticoronavirus în cazul persoanelor ...
AFM suplimentează bugetele Rabla Clasic şi Rabla Plus din acest an cu câte 200 de milioane de
AFM suplimentează bugetele Rabla Clasic şi Rabla Plus din acest an cu câte 200 de milioane de
Bugetul total al Programului Rabla Plus va fi suplimentat cu 200 de milioane de lei, în timp ce Programul Rabla Clasic va ...
Un start-up germano-australian va furniza litiu pentru baterii grupului Renault
Un start-up germano-australian va furniza litiu pentru baterii grupului Renault
Vulcan Energy Resources Ltd, start-up germano-australian, a semnat un acord pentru furnizarea de litiu grupului auto francez ...