1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 18 º

Companii

Covid-19 la Kaufland. O vânzătoare a unuia dintre magazinele din Galați a fost confirmată pozitiv, magazinul a fost dezinfectat

O angajată de 39 de ani a unuia dintre cele trei magazine Kaufland din Galați a fost confirmată cu noul coronavirus. Retailerul a închis unitatea pentru o zi, pentru dezinfecție.

28 apr, 2020 | | ECONOMICA.net

Retailerul german Kaufland, numărul unu pe piața locală a comerțului alimentar, este primul mare lanț de hypermarketuri care se confruntă cu noul coronavirus la un angajat. O vânzătoare de 39 de ani a magazinului aflat la Inelul de Rocadă din Galați a fost confirmată pozitiv cu Covid-19, potrivit informațiilor ECONOMICA.NET.  Acestea susțin că nu vorbim despre un focar de infecție la Kaufland, ci doar de un caz izolat.

Potrivit sursei citate, hypermarketul a fost închis în data de 26 martie, pentru dezinfecție totală. 

Kaufland se prevalează de reglementările privind GDPR

Întrebat de ECONOMICA.NET dacă confirmă sau nu informația, retailerul Kaufland susține că nu divulgă astfel de informații, urmare a prevederilor legislației privind protecția datelor cu caracter personal.

"Kaufland nu va divulga informații medicale despre angajați, acestea fiind date sensibile un caracter confidențial, conform GDPR și legislației privind respectarea dreptului la viață privată. În orice caz, vă asigurăm că vom respecta toate procedurile autorităților și suntem în permanentă legătură cu acestea. Facem toate eforturile în lupta cu acest fenomen global și am luat măsuri sporite de protecție", au declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii retailerului.

Aceștia mai susțin că magazinele "sunt frecvent dezinfectate, sunt dotate cu geamuri de protecție la case, cu dezinfectant de mâini gratuit, benzi de semnalizare a distanței de siguranță, accesul se face în grupuri restrânse, iar angajații au mănuși de unică folosință, măști și, după caz, viziere".

Potrivit legii privind protecția persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caraceter personal (Legea 363/2018), prin date cu caracter personal se înțelege "orice informaţii privind o persoană fizică identificată sau identificabilă, denumită în continuare persoană vizată; o persoană fizică identificabilă este o persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice proprii identităţii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale".

Menționăm că ECONOMICA.NET nu a solicitat Kaufland identitatea persoanei afectate de noul coronavirus și nici vreo informație despre aceasta. Întrebările ECONOMICA.NET s-au referit strct la confirmarea sau infirmarea cazului și la măsurile suplimentare d eprotecție pe care retailerul le-a luat în această situație.

Menționem, de asemenea, că presa locală a scris în ediția de ieri, citând date DSP Galați, că o angajată de 39 de ani a unui supermarket aflat la Inelul de Rocadă a fost infectată cu noul coronavirus.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO