CP Grupo Spania vinde terenul din Bucureşti cumpărat cu 4,5 mil.euro pentru un proiect rezidenţial

Dezvoltatorul spaniol CP Grupo, care anunţa înainte de criza imobiliară investiţii de 100 milioane de euro în proiecte în România, a scos la vânzare un teren de 2.243 de metri pătraţi situat în zona lacului Plumbuita, unde intenţiona să construiască un complex de locuinţe.
Economica.net - lun, 12 nov. 2012, 13:07
CP Grupo Spania vinde terenul din Bucureşti cumpărat cu 4,5 mil.euro pentru un proiect rezidenţial

„Terenul a fost achiziţionat în anul 2007 pentru 4,5 milioane de euro (circa 2.000 de euro/mp, n.r.), dar în total investiţiile companiei pentru acest teren au fost de 7-8 milioane de euro. Cu siguranţă nu vor fi recuperaţi banii investiţi. Este foarte greu să stabileşti un preţ pentru că nu există tranzacţii importante în piaţă care să dea un reper”, a declarat agenţiei MEDIAFAX Dan Cismaş, directorul general al grupului în România.

Compania intenţiona să dezvolte pe teren un complex de locuinţe, denumit Lakeland Residence, investiţie de 25 milioane de euro. Complexul urma să aibă 144 de apartamente, distribuite pe 15 etaje plus parter şi parcări subterane pe trei niveluri. CP Grupo intenţiona să vândă, la lansarea proiectului, în 2008, un apartament cu două camere cu minim 160.000 de euro. Terenul este amplasat pe strada Fabrica de Gheaţă.

Dezvoltatorul spaniol avea în plan, de asemenea, să construiască şi o clădire de birouri şi să cumpere terenuri pentru proiecte rezidenţiale.

„Conducerea din Spania nu vede o revenire a pieţei la normal într-un interval de timp apropiat, respectiv 1-2 ani. Din acest motiv au decis să vândă terenul din Bucureşti, singurul pe care îl deţin în România, pentru a amortiza împrumutul de la bancă”, a adăugat Cismaş.

CP Grupo a obţinut în 2009 un credit de 17 milioane de euro de la banca La Caixa din Spania, însă a utilizat doar 3 milioane de euro din împrumut.

„Urma să utilizăm restul creditului pe parcursul derulării proiectului, însă în alte condiţii”, a explicat reprezentantul dezvoltatorului spaniol.

Investitorii spanioli au fost în perioada de vârf a pieţei imobiliare printre cei mai activi cumpărători de terenuri, în special pentru construcţia de proiecte de locuinţe. Puţini însă au şi dus la bun sfârşit proiectele anunţate.

CP Grupo, cu sediul în Madrid, are o experienţă în domeniul rezidenţial de mai bine de 35 de ani şi a pus bazele a peste 4.000 de proprietăţi, precum şi sedii de birouri, clinici, hoteluri.

Te-ar mai putea interesa și
Numărul investitorilor participanți la Fondul de Compensare a Investitorilor era de 191.743 la sfârșitul trimestrului unu din 2024
Numărul investitorilor participanți la Fondul de Compensare a Investitorilor era de 191.743 la sfârșitul trimestrului ...
Numărul total al investitorilor raportaţi de participanţii la Fondul de Compensare a Investitorilor la sfârşitul trimestrului I al anului 2024 era de 191.743, în creştere faţă de sfârşitul......
Nicușor Dan: Primăria Capitalei nu a avut bani să plătească factura pe aprilie către Termoenergetica. O să corectăm în lunile mai şi iunie
Nicușor Dan: Primăria Capitalei nu a avut bani să plătească factura pe aprilie către Termoenergetica. O să corectăm ...
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a precizat joi că în luna aprilie nu a fost plătită factura curentă la Termoenergetica, ...
Comisia Europeană vrea să introducă gazele lichefiate în noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei – surse Reuters
Comisia Europeană vrea să introducă gazele lichefiate în noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei – surse Reuters
Următorul pachet de sancţiuni al Comisiei Europene ar urma să propună, pentru prima dată, restricţii cu privire la ...
Producția de cărbune a României a scăzut cu 5,6% în primele două luni din an. Importurile s-au redus și ele cu 2,2%
Producția de cărbune a României a scăzut cu 5,6% în primele două luni din an. Importurile s-au redus și ele cu 2,2%
Producţia netă de cărbune a României a totalizat, în primele două luni ale acestui an, 344.600 de tone echivalent petrol, ...