Crearea unor experiențe atractive de shopping cu ajutorul dispozitivelor ASUS fiabile

Pandemia Covid-19 a generat o nouă abordare a cumpărăturilor în persoană, datorită obligativității de a reduce cât mai mult posibil interacțiunile umane. Casele de self-checkout și programarea de întâlniri sunt câteva dintre noile soluții pe care comercianții le-au adoptat pentru a păstra clienții în siguranță și a ține companiile pe linia de plutire.
Ion Dobreanu - joi, 22 sept. 2022, 13:00
Crearea unor experiențe atractive de shopping cu ajutorul dispozitivelor ASUS fiabile

În timp, s-a dovedit că aceste inovații sunt mai mult decât o simplă protecție împotriva pandemiilor. Oferirea unei experiențe fluide în magazin este acum esențială pentru succesul comercianților cu amănuntul. Lumea își revine după pandemie și magazinele fizice devin din nou viabile, deci comercianții trebuie să fie pregătiți pentru un nou set de așteptări din partea clienților care sunt acum atrași de experiențele digitale personalizate cu care s-au obișnuit în ultimii ani.

Un proiect de transformare digitală de amploare și costisitor poate fi în prezent greu accesibil, în special pentru comercianții mici și mijlocii. Micile modificări aduse de instrumente digitale fiabile pot fi fix ce este necesar pentru a schimba experiența pe care o au cumpărătorii în magazin, asigurând în acest fel viitorul afacerii tale. De la utilizarea dispozitivelor optime până la Internetul Lucrurilor (IoT), îți prezentăm în continuare câteva moduri în care tehnologia poate ajuta semnificativ afacerea unui comerciant.

Creează o experiență cuceritoare pentru clienți

Mulți comercianți au fost nevoiți să dezvolte strategii de comerț electronic, pe măsură ce consumatorii s-au retras în casă și s-au orientat către cumpărăturile online pe perioada pandemiei. În mod surprinzător, însă, majoritatea vânzărilor au avut loc tot în magazinele fizice, chiar și în vârfului pandemiei din 2020. Cumpărătorii încă se îndreaptă către magazinele fizice pentru a privi, atinge și cumpăra produsele în persoană, cu toată comoditatea pe care o oferă comerțul electronic.

Mai multe puncte de contact digitale, strategic amplasate, pot face diferența în ceea ce privește intrarea și păstrarea cumpărătorilor în magazinul fizic. Comercianții pot, astfel, atrage atenția clienților cu diverse prezentări de marcă sau cu reclame atractive afișate în vitrinele magazinelor, sau pot stimula implicarea și achizițiile prin demonstrații interactive. Sistemele desktop de tipul all-in-one, precum ASUS ExpertCenter E5 AiO, sunt capabile să ofere performanța și flexibilitatea de care ai nevoie pentru astfel de scenarii de utilizare, pe tot parcursul programului, în magazinele de vânzare cu amănuntul, oferind un al doilea ecran tactil orientat spre exterior care permite vânzătorilor și cumpărătorilor să interacționeze intuitiv prin intermediul demonstrațiilor digitale.

Promovează serviciile personalizate pentru clienții tăi

Cumpărătorii își doresc ca vânzătorii să le înțeleagă nevoile și așteptările și, drept urmare, să își adapteze ofertele pentru a veni în întâmpinarea acestora. Comercianții au la îndemână foarte multe date despre clienții lor cu care pot lucra, trebuie doar să le pună la dispoziția într-un format prietenos echipei de vânzări.

Personalul din magazin trebuie să poată ajuta cumpărătorii să găsească produse de nișă, înlocuitori de produse sau să poată face recomandări pe baza istoricului achizițiilor anterioare ale clienților. Din acest motiv, ei au nevoie de dispozitive care să ofere acces rapid la datele și informațiile despre clienți, oriunde se găsesc în magazin. ASUS ExpertCenter E1 AiO poate fi plasat discret pe tejgheaua magazinului sau poate fi agățat în siguranță pe perete pentru acces rapid, în orice locație din magazin.

Comercianții pot îmbunătăți modul în care sunt stocare și utilizate datele clienților în vederea personalizări, mutându-le în Cloud. Personalizarea experienței pe care o au clienții în magazin este direct proporțională cu veniturile suplimentare generate și cu creșterea ratei de conversie. Problema cu care se confruntă comercianții cel mai des este organizarea datelor pentru a căpăta o imagine precisă a clienților lor. Numeroasele platformele Cloud de organizare și generare a recomandărilor permit personalizarea în detaliu a experienței de cumpărare.

Inventarul trebuie ținut sub control

Comercianții sunt mereu în căutarea soluțiilor optime pentru a avea cantitatea ideală de marfă necesară pentru a satisface cererea cumpărătorilor, dar fără stocuri prea mari care pot să afecteze semnificativ marjele de profit. În perioade anevoioase, cum ar fi cea a pandemiei, controlul precis al stocurilor este un element de profitabilitate important pentru fiecare afacere.

La nivelul de jos, comercianții trebuie să monitorizeze constant și în mod precis nivelul stocurilor. S-a constatat, însă, că majoritatea comercianților nu dispun de un sistem riguros de gestionare a stocurilor și se bazează pe sisteme manuale sau, în cazul cel mai rău, nu urmăresc deloc inventarul.

Verificarea stocurilor nu ar trebui să fie o sarcină dificil de executat, care să descurajeze. Cea mai simplă opțiune de început sunt dispozitivele mobile foarte portabile și, totodată, robuste precum ASUS ExpertBook B3 Detachable. Acestea permit personalului din magazin să treacă de la birou la depozit prin detașarea rapidă a tastaturii, cu un stilou cu încărcare rapidă pentru a putea lua notițe și a verifica cu ușurință documentele de proveniență a mărfii.

Procese inteligente pentru o afacere adaptată la digital

Comerțul orientat către client este noua normalitate și necesită o abordare flexibilă. Dispozitivele ASUS sunt proiectate pentru a funcționa oriunde, în orice situație, de la magazinul fizic până la depozit, incluzând o putere de calcul ridicată într-o carcasă ușoară, dar foarte robustă. În plus, atunci când sunt însoțite de soluții digitale avansate, acest tip de investiții devin rapid rentabile și fiecare comerciant își poate pregăti strategia pentru a deveni un jucător matur din punct de vedere digital într-un domeniu în continuă schimbare.

Te-ar mai putea interesa și
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă în contextul dobânzilor mai ridicate şi......
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi negative, care le-au afectat reputațiile
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi ...
Un grup de medici şi dentişti din Japonia au intentat joi la Tokyo o acţiune în justiţie împotriva companiei Google, ...