1EUR = 4.8288 RON | Bucureşti 17 º

Finanţe şi bănci

Credit Agricole a raportat o pierdere record de 4 miliarde de euro pentru trimestrul al patrulea

Credit Agricole, a treia mare bancă din Franţa după valoarea de pe bursă, a raportat o pierdere record de 4 miliarde de euro pentru trimestrul al patrulea al anului trecut, cu 30% mai mare comparativ cu perioada similară din 2011, potrivit Bloomberg.

20 feb, 2013 | Mediafax

Rezultatul a fost influenţat de amortizarea de fond comercial la divizia din Italia şi la operaţiunile de investment banking. Credit Agricole a contabilizat un impact negativ de 2,67 miliarde de euro ca urmare a regulilor mai stricte de contabilitate şi a înrăutăţirii situaţiei economice, precum şi o pierdere de 706 milioane de euro din vânzarea Emporiki Grecia.

Banca franceză are planuri pentru reducerea numărului de posturi la divizia din Italia şi diminuarea cheltuielilor pe investment banking.

"Am transformat profund grupul. (...) Vom consolida stabilitatea financiară în 2013 fără să operăm o majorare de capital", a declarat directorul general, Jean-Paul Chifflet.

Credit Agricole va renunţa la plata dividendelor pentru al doilea an consecutiv, după ce a anunţat că pierderea totală pentru anul trecut s-a situat la nivelul record de 6,47 miliarde de euro. Cele 39 de bănci regionale franceze care controlează Credit Agricole şi-au cerut dividendele în acţiuni în acest an.

Credit Agricole Group, entitatea analizată de autorităţile de reglementare în privinţa regulilor de capital şi lichiditate, avea o rată de adecvare a capitalului, conform reglementărilor Basel III, de 9,3% la finele anului trecut. Rata ar trebui să depăşească 10% până la sfârşitul acestui an. Credit Agricole Group a raportat în 2012 o pierdere de 3,81 miliarde de euro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO