1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 4 º

Finanţe şi bănci

Credit Agricole a revenit pe profit în 2013

Banca franceză Credit Agricole, prezentă şi pe piaţa din România, a anunţat miercuri că în 2013 a înregistrat un profit net peste aşteptări de 2,50 miliarde de euro, revenind pe plus după doi ani consecutiv de pierderi şi deprecieri masive de active, transmite AFP.

19 feb, 2014 | Agerpres

De asemenea, profitul net înregistrat anul trecut de întregul grup Crédit Agricole, care cuprinde şi casele de economii regionale, a urcat până la 5,13 miliarde de euro, peste rezultatele înregistrate în 2013 de primele două bănci franceze BNP Paribas (4,83 miliarde de euro) şi Société Générale (2,18 miliarde de euro).

Ca urmare a redresării situaţiei financiare, conducerea Credit Agricole va propune acordarea unui dividend de 0,35 euro pe acţiune, fiind pentru prima dată după 2010 când acţionarii băncii franceze vor primi dividende.

'Aceste rezultate sunt conforme cu aşteptările noastre şi arată că fundamentele noastre sunt solide', a declarat directorul general Jean-Paul Chifflet.

După o pierdere de 1,47 miliarde de euro în 2010, Credit Agricole a înregistrat pierderi record de 6,47 miliarde de euro în 2012 provocate de importante deprecieri de active la filiala din Grecia, Emporiki. Anul trecut, Credit Agricole a vândut Emporiki către Alpha Bank pentru un euro, în condiţiile în care în 2006 a plătit 2,2 miliarde de euro pentru preluarea băncii greceşti.

Pe piaţa din România, în 2012 Banca Naţională a României (BNR) şi-a dat acordul pentru cumpărarea pachetului de acţiuni ale subsidiarei Emporiki Bank de către Credit Agricole S.A.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO