Niro Investment mai ia 7 milioane de euro de la CEC Bank pentru punerea în funcțiune a Grand Hotel du Boulevard

Acționarii Niro Investment au aprobat luna trecută în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor (AGEA ) suplimentarea cu 7 milioane de euro a unui credit contractat la CEC Bank în 2021. Creditul luat ajunge astfel la o valoare de aproape 20 de milioane de euro, potrivit datelor publice din Monitorul Oficial, consultate de Economica.net.
Andrada Ghira - mie, 15 feb. 2023, 22:01
Niro Investment mai ia 7 milioane de euro de la CEC Bank pentru punerea în funcțiune a Grand Hotel du Boulevard

Actionarii Niro Investment au aprobat luna trecută majorarea unui credit luat de la CEC Bank până la valoarea de 19,9 milioane de euro, cu o maturitate de 144 de luni, respectiv până la data de 15 aprilie 2033.

Compania a suplimentat creditul luat în 2021 cu alte 7 milioane de euro, bani care vor fi folosiți pentru finanțarea lucrărilor de construcție (structură, arhitectură, instalații, finisaje etc.), cheltuielilor cu dotarea și punerea în funcțiune a Grand Hotel du Boulevard de cinci stele, potrivit datelor publice din Monitorul Oficial.

Hoteluri și în Maldive 

Grand Hotel du Boulevard se află pe bulevardul Regina Elisabeta, peste drum de Cercul Militar, cu o suprafață desfășurată de 8.430 de mp. În 2018, hotelul a fost afiliat la lanțul hotelier exclusivist Corinthia. De atunci, compania a tot anunțat și amânat deschiderea hotelului.

Tot în 2018, compania a anunțat o nouă investiție într-un hotel afiliat Swissôtel care urma să fie deschis în 2021.

În 2021, societatea l-a recrutat pe Christophe Chamboncel în funcția de director al diviziei de proiecte hoteliere și dezvoltare. Chamboncel a lucrat în cadrul grupului Accor și a condus hotelul Novotel din București.

Iar anul trecut, Anca Simionescu, care a fost country manager al Lion’s Head în România, a preluat funcția de director general al Niro Investment. Potrivit ZF, deschiderea hotelurilor a fost amânată pentru 2024.

Anul trecut, Niro anunța că vrea să dezvolte o stațiune de lux în Maldive, în partenerat cu un operator internaţional de prestigiu. Staţiunea de lux din Maldive ar urma să fie dezvoltată pe patru insule diferite, în aceeaşi lagună, cu plaje cu nisip alb. Prima insulă va fi destinată celor cu familii, a doua cuplurilor, a treia va fi privată și exclusivistă, iar a patra ar urma să fie destinată exclusiv localurilor şi evenimentelor de lux. Laguna Kaafu Atoll se află la doar 15 minute cu barca de Aeroportul Internaţional Velana. Amplul proiect a fost demarat şi ar urma să fie finalizat în 2025, potrivit informațiilor de pe site-ul companiei.

Economica.net a adresat recent întrebări companiei despre stadiul lucrărilor la hotelul din Expoziției, dar și despre cel din centrul Bucureștiului, însă nu a oferit niciun răspuns.

Niro are un portofoliu de proiecte dezvoltate care totalizează o suprafaţă de 500.000 de mp construiți, printre care se numără centrul comercial și logistic Dragonul Roşu, clădiri de birouri, proiecte rezidențiale și hoteluri.

Sursa foto: Niro Group 

Te-ar mai putea interesa și
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Consumul național de energie electrică din rețele a scăzut duminică după-amiază până aproape de neverosimilul prag de 3.600 MW....
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...