Credit Suisse își va reduce dividendele și va înlocui doi directori în urma prăbușirii fondului american Archegos

Banca elveţiană Credit Suisse a anunţat marţi că va reduce dividendele cu două treimi, va suspenda planurile de răscumpărare de acţiuni şi va înregistra deprecieri de active de 4,40 miliarde de franci elveţieni (4,70 miliarde de dolari), din cauza scandalului Archegos, transmit Bloomberg şi Reuters, citate de Agerpres.
AGERPRES - mar, 06 apr. 2021, 19:22
Credit Suisse își va reduce dividendele și va înlocui doi directori în urma prăbușirii fondului american Archegos

De asemenea, vor părăsi banca elveţiană de investiţii ofiţerul de risc, Lara Warner, şi şeful diviziei de investiţii, Brian Chin.

Săptămâna trecută, intrarea în incapacitate de plată a unui fond speculativ american, Archegos Capital Management, după un apel în marjă, a şters 4,80 de miliarde de dolari din capitalizarea de piaţă a Credit Suisse.

Conform AP, un apel în marjă este declanşat atunci când investitorii fac împrumuturi folosind portofoliul lor de acţiuni drept garanţii şi trebuie să constituie bilanţul cerut de bănci când preţul acţiunilor scade şi garanţia valorează mai puţin.

Citiți și: Fostul director general al gigantului Credit Suisse, demis după un scandal de spionaj, va primi o sumă uriaşă drept compensaţie (economica.net)

În acest trimestru, Credit Suisse se aşteaptă să înregistreze pierderi înainte de taxe de aproximativ 900 de milioane de franci elveţieni. Anul trecut, al doilea grup bancar elveţian a raportat un profit net de 2,70 de miliarde de franci elveţieni.

De asemenea, propusele bonusuri pentru membrii board-ului au fost retrase.

La Bursa de la Zurich, acţiunile Credit Suisse au urcat marţi cu 1,26%. Anul acesta, titlurile Credit Suisse au înregistrat una din cele mai slabe performanţe la bursă.

Christian Meissner, care a condus divizia de investiţii a Bank of America înainte de a se alătura băncii elvețiene anul trecut, va fi numit şef al diviziei de investiţii de la 1 mai, în timp ce interimar Joachim Oechslin va prelua funcţia de ofiţer de risc.

Citiți și: Băncile globale ar putea înregistra pierderi de miliarde de dolari din cauza unui fond speculativ american (economica.net)

Prăbuşirea Archegos Capital Management, condus de fostul şef al Tiger Asia, Bill Hwang, a dus la vânzarea acţiunilor la preţuri de lichidare, cele mai afectate fiind titlurile băncilor. Faţă de rivalele sale, Credit Suisse şi-a redus mai lent expunerea la fondul speculativ american. Creditorii globali care au acţionat ca brokeri pentru Archegos ar putea fi nevoiţi să înregistreze pierderi din deprecieri de peste şase miliarde de dolari, susţin analiştii, care se aşteaptă ca în acest trimestru Credit Suisse să raporteze pierderi între trei şi patru miliarde de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...