Credit Suisse se pregăteşte pentru o majorare de capital de peste 7 miliarde euro

Credit Suisse, a doua mare bancă elveţiană, a anunţat miercuri măsuri de reducere a cheltuielilor cu 3 miliarde franci elveţieni şi de majorare a capitalului cu 8,7 miliarde franci, după ce un raport al băncii centrale îi cerea, în iunie, să-şi consolideze capitalul, transmite Bloomberg.
Economica.net - mie, 18 iul. 2012, 08:11
Credit Suisse se pregăteşte pentru o majorare de capital de peste 7 miliarde euro

Astfel, instituţia financiară a ridicat ţinta de reduceri de cheltuieli de la 2 miliarde franci la 3 miliarde franci (2,5 miliarde euro), potrivit unui comunicat transmis miercuri.

Profitul net al băncii a crescut uşor în trimestrul al doilea, la 788 milioane franci (656 milioane euro), de la 768 milioane franci în perioada corespunzătoare a anului trecut.

Banca a început procedurile de majorare a capitalului cu 8,7 miliarde franci (7,2 miliarde euro). Rezervele ar putea fi consolidate cu încă 6,6 miliarde franci (5,5 miliarde euro) dacă vor fi activate o serie de măsuri suplimentare.
Acţiunile Credit Suisse au deschis miercuri în urcare cu 4,4%, măsurile anunţate de bancă fiind bine primite de către investitori.

Instituţia de credit a refuzat să precizeze dacă măsurile de reducere a costurilor vor afecta numărul angajaţilor.
Guvernul, banca centrală şi autoritatea pieţelor financiare din Elveţia iau măsuri pentru pregătirea băncilor pentru noi şocuri, în eventualitatea unei noi acutizări a crizei datoriilor de stat din zona euro. Un raport prezentat în luna iunie de banca centraă concluziona că Credit Suisse are cel mai mare necesar de capital suplimentar din sistem, mai ridicat faţă de al liderului de piaţă UBS.

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Energiei a lansat schema de ajutor de stat pentru producţia de hidrogen verde
Ministerul Energiei a lansat schema de ajutor de stat pentru producţia de hidrogen verde
Ministerul Energiei a lansat miercuri schema de ajutor de stat având ca obiectiv sprijinirea investiţiilor în construirea de capacităţi pentru producţia de hidrogen verde în instalaţii de......
ROBOR „explodează”. Cele mai mari valori din 2011 şi până acum, după o creştere puternică miercuri – 29.06.2022
ROBOR „explodează”. Cele mai mari valori din 2011 şi până acum, după o creştere puternică miercuri – ...
ROBOR creşte puternic şi atinge cele mai mari valori din 2011 şi până acum.
Orange România a achiziționat de la startup-urile din acceleratorul Orange Fab soluții în valoare de 2,2 milioane de euro în cinci ani
Orange România a achiziționat de la startup-urile din acceleratorul Orange Fab soluții în valoare de 2,2 milioane de ...
Orange Fab este primul program de accelerare și de colaborare cu startup-urile implementat intern de către o companie din ...
Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului
Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului
Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunţat miercuri că Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului.