Credite pentru studenţi şi tineri familişti. Garanţii de stat şi dobânzi şi comisioane subvenţionate – CEC Bank

CEC Bank primeşte de luni cereri pentru credite în cadrul programelor Student Invest şi Family Start, a anunţat banca.
AGERPRES - lun, 07 nov. 2022, 14:16
Credite pentru studenţi şi tineri familişti. Garanţii de stat şi dobânzi şi comisioane subvenţionate - CEC Bank

Conform sursei citate, prin cele două programe guvernamentale se pot obţine finanţări de până la 50.000 lei (Student Invest), respectiv 75.000 lei (Family Start) cu garanţii de stat şi dobânzi şi comisioane subvenţionate.

„După aprobarea creditului, sumele pot fi utilizate pe baza documentelor justificative prezentate de client. Durata maximă a creditelor Family Start şi Student Invest este până la 10 ani, cu perioadă de graţie până la 5 ani.”, se menţionează în comunicat.

Prin Programul Student Invest, tinerii, cu vârste cuprinse între 18 şi 31 de ani neîmpliniţi, care sunt cuprinşi în instituţiile de învăţământ pot obţine credite de nevoi personale pentru plata taxelor de şcolarizare, plata căminului sau a chiriei sau chiar avans pentru locuinţă, scrie Agerpres.

Dobânda şi comisioanele de analiză, precum şi comisioanele de gestiune a garanţiilor sunt subvenţionate integral de către stat. Pentru un credit de 50.000 lei, pe 10 ani, rata lunară se ridică la 417 lei, în condiţiile utilizării integrale a sumei de la început. Clientul va rambursa doar suma împrumutată, fără costuri suplimentare. Creditele pot fi accesate şi de cei care nu sunt salariaţi, cu condiţia existenţei unui codebitor.

Prin Programul Family Start, tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 45 de ani neîmpliniţi care îşi intemeiază o familie pot obţine credite de nevoi personale pentru evenimentele importante din viaţa familiei, cum ar fi nunta sau botezul, educaţia şi creşterea copiilor, achitarea avansului pentru o maşină de familie. Comisioanele de analiză a creditului şi gestiune a garanţiilor sunt subvenţionate de stat, precum şi 75% din dobândă, astfel că singurul cost suportat de clienţi va fi 25% din dobânda (IRCC +4%/an). În cazul unui credit de 75.000 lei pe 10 ani, utilizat integral la semnarea contractului, rata lunară se ridică la 691 lei, iar costul total al creditului la 82.892 lei.

CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de peste 53,3 de miliarde lei, la sfârşitul primului semestru din 2022.

CEC Bank este o bancă universală de top pe piaţa românească şi oferă o gamă completă de produse şi servicii persoanelor fizice, IMM-urilor şi corporaţiilor mari, prin multiple canale de distribuţie: unităţi bancare, reţele de ATM şi POS, internet banking, mobile banking şi magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse şi servicii bancare 100% online.

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Finanțelor Publice: Peste 1,292 de posturi erau ocupate în instituțiile și autoritățile publice, în decembrie 2023
Ministerul Finanțelor Publice: Peste 1,292 de posturi erau ocupate în instituțiile și autoritățile publice, în decembrie ...
Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în decembrie 2023, de 1.292.559, cu 13.564 mai multe comparativ cu ianuarie 2023, 64% dintre acestea fiind......
AlegeriSUA2024: Val de critici după declaraţii ale lui Trump considerate ”rasiste” la adresa alegătorilor de culoare
AlegeriSUA2024: Val de critici după declaraţii ale lui Trump considerate ”rasiste” la adresa alegătorilor ...
Donald Trump a declanşat un val de critici sâmbătă după ce a făcut mai multe declaraţii în legătură cu alegătorii ...
Ray F. Iunius: Revenirea la inteligenţa mâinii combinată cu cea a creierului – baza pe care se poate construi o educaţie care să dea o meserie „brățară de aur” unui tânăr
Ray F. Iunius: Revenirea la inteligenţa mâinii combinată cu cea a creierului – baza pe care se poate construi o ...
"Revenirea (și chiar acest cuvânt deranjează!) la inteligența mâinii combinată cu cea a creierului, dar și cu cea ...
Yemen: Noi lovituri americano-britanice împotriva rebelilor houthi
Yemen: Noi lovituri americano-britanice împotriva rebelilor houthi
Statele Unite şi Marea Britanie au efectuat sâmbătă lovituri vizând 18 ţinte ale houthi în opt locaţii distincte ...