Creditele acordate de Raiffeisen Banca pentru Locuinţe au crescut anul trecut cu 14%, la 19 mil. lei

Creditele acordate anul trecut de Raiffeisen Banca pentru Locuinţe (RBL) au crescut cu 14%, la 19 milioane lei, astfel încât soldul acestora a ajuns la 54 milioane lei, cu 8% peste nivelul din 2011.
Economica.net - lun, 11 mart. 2013, 14:53
Creditele acordate de Raiffeisen Banca pentru Locuinţe au crescut anul trecut cu 14%, la 19 mil. lei

Creşterea a avut loc pe fondul majorării valorii medii a finanţărilor, atât pentru creditele cu ipotecă (130.000 lei), cât şi fără ipotecă (25.000 lei).

De asemenea, este al patrulea an consecutiv în care RBL obţine un rezultat pozitiv, banca înregistrând în 2012 un profit net de peste o jumatate de milion de lei, în creştere uşoară faţă de anul anterior.

„Creşterea bazei de clienţi pe de o parte şi efortul de reducere a cheltuielilor administrative pe de altă parte, cumulate cu un profil de risc scăzut, sunt elementele fundamentale pe care construim creşterea sustenabilă a profitabilităţii băncii”, a declarat, într-un comunicat, Aurelia Cionga, preşedintele RBL.

În 2012, peste 46.000 de persoane au aderat la sistemul de economisire-creditare prin RBL, astfel că, la sfârşitul anului trecut, numărul contractelor de economisire-creditare din portofoliul băncii a fost mai mare cu aproape 20% faţă de 2011, ajungând la 177.000 contracte.

În ceea ce priveşte economiile efectuate de către clienţii RBL, acestea au fost cu 13% mai mari faţă de nivelul anului 2011, soldul total aferent acestor contracte atingând, la sfârşitul anului, cifra de 262,4 milioane lei.

Nivelul total al sumelor contractate de clienţi s-a situat la 2,6 miliarde lei, în creştere cu 8% faţă de 2011, sumă care reprezintă valoarea potenţialului de investiţii în domeniul locativ accesibil clienţilor băncii pe termen mediu şi lung (depuneri şi credite).

„Semnalele din piaţă şi rezultatele noastre ne confirmă că din ce în ce mai mulţi români preferă să economisească şi să ia credite în moneda naţională”, a adăugat Cionga.

Raiffeisen Banca pentru Locuinţe, parte a grupului austriac Raiffeisen, asigură produse de economisire-creditare pentru domeniul locativ.

Clienţii care încheie un contract de economisire-creditare şi economiseasc o perioadă de timp au ulterior posibilitatea accesării unui credit cu dobândă fixă. În fiecare an, clienţii primesc la depunerile efectuate în anul respectiv o primă de stat de 25% pe an, până la 250 de euro, la care se adaugă dobânda băncii.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...