1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 17 º

Companii

Nici vacile lăsate de Tnuva în România nu-şi găsesc cumpărător. Ce urmează

Lichidatorul judiciar al Tnuva România a scos astăzi la licitaţie toate vacile de la ferma din Adunaţii Copăceni deţinute de producător. Nu s-a prezentat nimeni.

14 mar, 2012 | Alina Stanciu | ECONOMICA.net

Prima licitaţie organizată de Capital Insol SPRL, lichidatorul judiciar al Tnuva, s-a finalizat cu un eşec. Niciun investitor nu a fost interesat de cele peste 1.000 de vaci din rasa Holstein scose la vânzare, a declarat pentru ECONOMICA.NET Roberto Mitruţă, Asociat Coordonator în cadrul Capital Insol. Valoarea totală de la care ar fi trebuit să plece licitaţia a fost de 11,1 milioane de lei (2,5 milioane de euro), fără TVA, adică aproximativ 2.400 de euro pentru fiecare animal. „În primă fază, am încercat să valorificăm animalele, pentru că acestea necesită întreţinere, hrană. Dar nu am reuşit. Cred că în etapa a adoua vom vinde în bloc: ferma plus animalele”, ne-a explicat Mitruţă.

O decizie clară referitoarele la activele Tnuva va fi luată însă de Adunarea Generală a Creditorilor, care se va întruni  pe 27 martie. Din estimările Capital Insol, valoarea de piaţă a activelor Tnuva se cifrează la aproximativ 6,8 milioane de euro fără TVA, iar valoarea de lichidare este de 5,6 milioane de euro.

Ce dezastru au lăsat în România israelienii de la Tnuva

Producătorul de lactate Tnuva, cel mai mare jucător din industria alimentară israeliană, a anunţat anul trecut închiderea operaţiunilor din România pe fondul pierderilor acumulate.În mod oficial, compania a intrat în faliment pe 24 ianuarie anul acesta. Producătorul a intrat pe piaţa locală în 2005, în urma unei investiţii de aproximativ 55 de milioane de euro, într-o unitate de producţie la Popeşti-Leordeni, şi într-o fermă de animale la Adunaţii-Copăceni. În 2009, potrivit datelor Ministerului de Finanţe, Tnuva avea pierderi de 22,7 milioane de euro.

 

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO