Creştere cu 27% a afacerilor MedLife în primele nouă luni. Marcu: Analizăm posibilitatea de a ne extinde în afara României

MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, raportează o cifră de  afaceri consolidată în valoare de 459,1 milioane lei în primele nouă luni ale acestui an, cu 27% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. "Analizăm posibilitatea de a ne extinde în afara României şi de a testa în următorii doi ani pieţele externe din proximitate, fără a face deschideri de anvergură”, a anunţat Mihai Marcu, preşedintele şi CEO al MedLife.
Cristina Şomănescu - lun, 06 nov. 2017, 09:37
Creştere cu 27% a afacerilor MedLife în primele nouă luni. Marcu: Analizăm posibilitatea de a ne extinde în afara României

MedLife a încheiat primele nouă luni ale acestui an cu un profit net de aproape 9,56 milioane de lei, faţă de numai 43.138 lei în aceeaşi perioadă a anului 2016. Creşterea reprezintă translatarea creşterii profitului operaţional în rezultatul net.

Compania a avut un profit operaţional de 29,1 milioane lei în primele nouă luni din 2017, cu peste 154% mai mare decât cel din aceeaşi perioadă a anului trecut.

MedLife a avut afaceri de 459,1 milioane lei în primele nouă luni ale acestui an, cu 27% mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Clinicile şi divizia corporate au avut cele mai mari ponderi din cifra de afaceri anunţată de MedLife pentru primele nouă luni din 2017, de 27% din cifra de afaceri, respectiv 23% din cifra de afaceri, urmate de spitale şi laboratoare, cu câte circa 19%.

Creşterea afacerilor MedLife în primele nouă luni s-a datorat, în principal, creşterii semnificative din toate liniile de afaceri ale grupului, cu preponderenţă în Stomatologie, Clinici şi Laboratoare, precum şi achiziţiilor finalizate de grup în 2016 şi 2017.

  • De exemplu, clinicile MedLife au generat vânzări de peste 123 de milioane de lei în primele nouă luni din 2017, cu 34% mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.
  • Divizia de corporate a adus vânzări de aproape 105,6 milioane de lei în primele nouă luni, cu 13% mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului 2016.
  • Spitalele MedLife au adus vânzări de 88,25 milioane de lei în primele nouă luni, cu 13% mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.
  • Laboratoarele MedLife au generat vânzări de 85,91 milioane de lei în primele nouă luni, cu 24% mai mari decât în perioada identică a anului trecut.
  • Stomatologia a adus vânzări de peste 28 de milioane de lei în primele nouă luni, cu 191% mai mari decât în aceeaşi perioadă din 2016.
  • Farmaciile MedLife au generat vânzări de 21,17 milioane de lei în primele nouă luni, cu 25% mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Am început în expansiune şi continuăm în acelaşi ritm accelerat, urmând strategia de dezvoltare şi extindere pe care am anunţat-o încă de la începutul anului către investitorii şi acţionarii noștri. Am anunţat până acum o serie de achiziţii importante, şi continuăm să ne extindem pe acest segment. În perspectivă, avem în vedere o nouă serie de proiecte de tip greenfield şi dezvoltarea a noi linii de business. Totodată, analizăm posibilitatea de a ne extinde în afara României şi de a testa în următorii doi ani pieţele externe din proximitate, fără a face deschideri de anvergură”, a declarat Mihai Marcu, preşedintele şi CEO al MedLife.

Pe parcursul primelor nouă luni ale anului 2017, MedLife a anunţat achiziţia companiilor Almina Trading, Anima, Humanitas şi Polisano, aceasta din urmă fiind într-un proces de avizare de către Consilul Concurenţei. Dacă toate condițiile vor fi îndeplinite şi se va finaliza achiziţia clinicilor Polisano, MedLife va avea în portofoliu 17 achiziţii.

Ca urmare a deciziei acţionarilor din cadrul celei mai recente reuniuni AGA, MedLife urmează să atragă o finanţare prin majorarea capitalului social şi emiterea de obligaţiuni pentru achiziţii şi dezvoltarea companiei.

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România. Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una dintre marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate, şi are una dintre cele mai mari baze de clienţi pentru pachete de prevenţie în sănătate din ţară.

Acţiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti, categoria premium, cu simbolul de tranzacţionare ″M″.

Te-ar mai putea interesa și
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Prăbuşirea podului Francis Scott Key din Baltimore are efecte diferite asupra producătorilor de automobile din Germania, arată informaţiile companiilor auto, transmite DPA....
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv în sarcina autorităţilor
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv ...
Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, ...
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Banca Centrală Europeană va permite băncilor elene să-şi recompenseze acţionarii pentru prima dată din 2008, după ...
Criză Bulgaria – Vecinii de la Sud de Dunăre sunt tot mai aproape de alegeri anticipate, după ce şi populiştii au respins mandatul de a forma un guvern
Criză Bulgaria – Vecinii de la Sud de Dunăre sunt tot mai aproape de alegeri anticipate, după ce şi populiştii ...
Partidul populist bulgar 'Există un astfel de popor' (ITN) a refuzat joi mandatul de a încerca să formeze un nou guvern, ...