Creştere cu 50% a numărului de tranzacţii online efectuate cu cardul, în primele nouă luni – Netopia

Numărul tranzacţiilor online efectuate cu cardul a crescut cu 50%, în primele nouă luni ale anului, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020, iar valoarea medie a unei astfel de proceduri a fost de 240 de lei, arată datele publicate, luni, de Netopia Payments, cel mai utilizat procesator de plăţi electronice din România.
AGERPRES - lun, 25 oct. 2021, 11:03
Creştere cu 50% a numărului de tranzacţii online efectuate cu cardul, în primele nouă luni - Netopia

Conform sursei citate, în intervalul de analiză, valoarea totală a tranzacţiilor online cu cardul s-a majorat cu aproximativ 55%, în timp ce compania a procesat, în medie, 1,4 milioane de tranzacţii digitale pe lună.

Datele centralizate în primele nouă luni ale acestui an relevă faptul că 68% din totalul tranzacţiilor procesate au fost realizate de pe dispozitive mobile, iar aproape o treime (32%) dintre clienţii finali au ales desktopul. Cele mai multe dintre plăţile online au fost realizate de bărbaţi, în proporţie de 56% din total.

În ceea ce priveşte topul regiunilor în care s-au înregistrat cele mai multe tranzacţii electronice în această perioadă, pe primul loc se află Bucureşti cu o pondere de 36%, urmat de judeţele Cluj – cu 10,5%, Timiş (8,5%), Braşov (6%) şi Iaşi (4%).

În acest context, valoarea medie a tranzacţiilor cu cardul a fost de 240 lei, înregistrată până la sfârşitul lunii septembrie, în creştere cu 15%, comparativ cu intervalul similar de anul trecut.

Pe categorii de produse şi servicii pentru care românii au făcut cel mai des plăţi electronice cu cardul în perioada ianuarie – septembrie 2021, în top se află: utilităţile, retailul alimentar, IT&C, asigurări şi mobilă.

De asemenea, cea mai aglomerată lună din punct de vedere al volumului de tranzacţii procesate a fost iulie.

Netopia Payments este lider pe piaţa locală a procesărilor de plăţi digitale. Compania face parte din grupul de firme Netopia, înfiinţat în anul 2003, ca răspuns la nevoia de inovaţie şi de integrare a noilor tehnologii în domeniul plăţilor online şi offline.

În prezent, circa 30.000 de comercianţi folosesc serviciile şi soluţiile Netopia Payments: plăţi mobile, tranzacţii online cu carduri bancare sau prin SMS. În acest an, până la sfârşitul lunii septembrie, compania a înrolat peste 3.000 de comercianţi parteneri noi.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în "teritoriile ocupate temporar" ...
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu mai vrea. La ce preț
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu ...
Engie, cel mai mare furnizor pentru persoane fizice din România, este furnizorul de ultimă instanță care a venit cu cel ...
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că măsurile de protecţie sanitară aferente sărbătorilor de iarnă ...