Creștere de 4,5% a vânzărilor Carrefour România în trimestrul trei. Retailerul spune că are trafic mai mare în magazine și că importanța mărcilor private crește

Vânzările celor 412 magazine Carrefour România au crescut în trimestrul trei al anului cu 4,5% față de perioada similară a anului trecut, inclusiv pe fondul creșterii traficului din magazine. Valorile pieței locale plasează Carrefour România pe poziția a treia în ceea ce privește evoluția cifrei de afaceri în Europa.
Alina Stanciu - lun, 30 oct. 2023, 14:18
Creștere de 4,5% a vânzărilor Carrefour România în trimestrul trei. Retailerul spune că are trafic mai mare în magazine și că importanța mărcilor private crește

Retailerul francez Carrefour a înregistrat în România, în trimestrul trei al anului, un plus de  4,5% al cifrei de afaceri (Like for Like), cu o creștere a traficului în magazine, potrivit raportulu financiar al companiei.

De asemenea, rezultatele a fost influențate de vânzările de produse marcă proprie Carrefour care au depășit 35% din vânzările de produse alimentare, după o creștere de 3 puncte față de T3 2022.

Trendul rămâne astfel pozitiv raportat la 2022, dar creșterea și-a mai încetinit ritmul față de trimestrul doi când vânzările s-au majorat cu 7,5% comparativ cu aceeași perioadă a lui 2022.

Comparativ cu restul statelor din Europa, România înregistrează, ca și în Q2, a treia cea mai mare creștere, după Belgia (7,5%) și Spania (5%).

„Rezultatele din cel de-al treilea trimestru reflectă capacitatea Carrefour România de a-și adapta modelul de business și de a acționa într-un context european provocator. Ne menținem angajamentul pe plan local de a proteja puterea de cumpărare a românilor, prin promoții și campanii personalizate. Intensificarea traficului în cele peste 410 magazine multiformat din țară ne dă încredere că suntem bine poziționați în regiune, pentru o creștere accelerată. Portofoliul de mărci private joacă, de asemenea, un rol cheie, așa cum s-a dovedit și în rezultatele din T3 la nivel de Grup, ajungând la 35% din vânzările de alimente, astfel că acesta este un alt domeniu prioritar de investiții. Ne continuăm misiunea de a câștiga locul de top pentru ceea ce contează cu adevărat pentru clienții noștri: calitate fără compromisuri, produse locale și proaspete și o experiență optimă la cumpărături”, a declarat Régis Moratin, CFO Carrefour România.

Carrefour România își continuă planurile de extindere, încheind T3 cu 412 magazine, împreună cu o amprentă digitală extinsă prin intermediul partenerilor săi de e-commerce, Bringo și Glovo.

LFL   Q2 2023 Q3 2023
Spania   +7.7% +5.0%
Italia   +4.7% +1.7%
Belgia   +12.5% +7.5%
Polonia   +0.4% -3.9%
România   +7.5% +4.5%
Europa (excl. Franța)   +7.4% +4.1%

 

Creștere de 9% la nivel de grup

La nivel de grup, Carrefour și-a crescut vânzările cu 9% față de aceeași perioadă a anului trecut și 31% creștere pentru e-commerce.

„Într-un context de presiune continuă asupra puterii de cumpărare a clienților noștri, Grupul nostru a confirmat soliditatea dinamicii sale comerciale și atractivitatea modelului său, grație angajamentului neîncetat al echipelor sale. În al treilea trimestru, am continuat implementarea planului Carrefour 2026, în special prin implementarea metodei Maxi în magazinele noastre europene, prin operaționalizarea completă a Eureca, platforma noastră de achiziții europene, și prin continuarea transformării noastre digitale, cu o creștere robustă în e-commerce și o utilizare tot mai mare a soluțiilor tech & data. În acest context, Carrefour se îndreaptă cu încredere spre finalul anului și își confirmă obiectivele pentru întregul an 2023.”, a declarat Alexandre Bompard, Chairman și CEO Grup Carrefour.

Carrefour a înregistrat o creștere solidă a vânzărilor în Franța (+4,3% LFL) și în Europa (+4,1% LFL) în T3. Trimestrul a fost marcat de o continuare a tendințelor observate în ultimele luni, cu o activitate și un comportament al clienților în linie cu cele din trimestrul precedent.

În Franța și Europa, evoluția vânzărilor în T3 (c. +4% LFL) față de T2 (c.+7% LFL) a reflectat încetinirea generală a inflației alimentelor cu aproximativ trei puncte, în raport cu accelerarea puternică a inflației în 2022. Prețurile de consum au rămas stabile la nivel global, lună de lună, începând din vară, în Europa. Pe fondul unei presiuni continue asupra puterii de cumpărare (inflația cumulată pe parcursul a doi ani de aproximativ +20% în Europa de Vest și +30% în Europa de Est), comportamentul consumatorilor a rămas neschimbat, cu o continuă scădere a tranzacțiilor, iar volumele de produse alimentare și nealimentare au continuat să se contracte în trimestrul al treilea, într-un ritm apropiat de cel din trimestrul anterior.

 

Te-ar mai putea interesa și
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale de ATletism de a acorda prime medaliaţilor cu aur la Jocurile......
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de ...
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus Vladimir Putin nu a ordonat probabil uciderea politicianului ...