1EUR = 4.8347 RON | Bucureşti 33 º

Auto

Creştere uşoară a vânzărilor pentru Toyota. Volkswagen este liderul mondial în 2016

Grupul auto japonez Toyota, care domină de mai mulţi ani industria auto mondială, a anunţat luni o creşterea uşoară a vânzărilor în 2016, până la 10,175 milioane vehicule, ceea ce plasează grupul nipon în urma rivalului german Volkswagen, care anterior a informat că anul trecut a vândut un număr record de 10,3 milioane autovehicule, informează AFP.

30 ian, 2017 | Agerpres

Grupul Toyota, care regrupează patru mărci - Toyota, Lexus, Daihatsu Motor Co (mini-vehicule) şi Hino Motors Ltd (camioane) - nu a înregistrat anul trecut decât o creştere de 0,2% a vânzărilor la nivel mondial, ca urmare a scăderii exporturilor spre America de Nord, cea mai mare piaţă a sa, în timp ce pe piaţa din China a fost devansat de Volkswagen.

Grupul american General Motors, numărul trei mondial în 2015 cu 9,8 milioane vehicule vândute, nu a comunicat încă cifrele pentru 2016 însă este posibil ca GM să raporteze vânzări comparabile cu alianţa Renault-Nissan. Constructorul japonez Nissan a anunţat luni că anul trecut a vândut 5,6 milioane vehicule iar anterior partenerul francez Renault a raportat vânzări record de 3,18 milioane vehicule. Dacă la vânzările Renault-Nissan se adaugă şi livrările Mitsubishi Motors (aproximativ un milion de unităţi pe an) de la care Nissan a achiziţionat anul trecut o participaţie de 34%, alianţa Renault-Nissan, care include de asemenea şi Avtovaz, cel mai mare constructor auto rus, se apropie de vânzări anuale de 10 milioane de vehicule.

Ultima dată când Toyota a căzut pe locul secund în topul celor mai mari constructori auto a fost în 2011, când un cutremur urmat de un tsunami a devastat nord estul Japoniei şi a afectat grav operaţiunile constructorului auto nipon.

Volkswagen a preluat poziţia de cel mai mare constructor auto mondial după o dominaţie de patru ani a grupului Toyota, în pofida scandalului manipulării emisiilor poluante. Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO