1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 23 º

Companii

CRH RMX Agregate preia unele active transilvănene ale Pomponio

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care CRH RMX&Agregate preia de la compania Pomponio unele active utilizate pentru producerea și comercializarea betoanelor și comercializarea betoanelor și agregatelor în județele Alba, Sibiu, Cluj și Hunedoara.

22 mai, 2019 | | ECONOMICA.net

CRH RMX&Agregate face parte din Grupul CRH, activ în România în domeniul producerii de ciment, agregate, betoane și elemente prefabricate din beton.

CRH RMX&Agregate desfășoară activități de extracție a pietrei ornamentale și a pietrei pentru construcții, de extracție a pietrei calcaroase, ghipsului, cretei și a ardeziei, iar Pomponio are ca obiect principal de activitate realizarea de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale și poate realiza, la cerere, și alte tipuri de prefabricate din beton și beton armat pe baza unor proiecte de execuţie puse la dispoziţie de către beneficiar.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Autoritatea de concurență va evalua concentrarea economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Iralndezii de la CRH au preluat în 2015 activele pe care aceştia doi din urmă le-au scos la vânzare pentru a putea fuziona, în cea mai mare tranzacţie din piaţa mondială a construcţiilor din ultimii 20 de ani.

Activele includ operaţiuni scoase la vânzare de Holcim şi Lafarge pe pieţele din Europa (inclusiv fabricile Lafarge din România), Canada, Brazilia şi Filipine, iar suma pe care irlandezii de la CRH o vor plăti se va ridica la 6,5 miliarde de euro.

Printre activele pe care CRH ar urma să le preia se numără fabrici scoase la vânzare din Franţa, Germania, Ungaria, România, Serbia, Slovacia, Marea Britanie, Canada, Statele Unite, Filipine, Brazilia. Activele scoase la vânzare au înregistrat anul trecut vânzări totale de 5,2 miliarde de euro.

CRH deține acum, pe piața românească, două fabrici de ciment la Medgidia (judeţul Cons­tanţa) şi la Hoghiz (judeţul Braşov), pre­cum şi staţia de măcinare de la Târgu-Jiu, dar şi 15 staţii de betoane şi 4 staţii de betoane mobile.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO