Crikle, cu sediul în Londra şi echipa de dezvoltare în România, se va lista pe platforma Seedblink, pentru a atrage o finanţare de 500.000 euro

Crikle, companie cu sediul în Londra şi echipa de dezvoltare în România, care produce o soluţie unică de vânzare de la distanţă, anunţă listarea pe platforma de equity crowd-funding Seedblink în data de 3 decembrie, obiectivul companiei fiind de a-şi asigura o finanţare totală de 500.000 euro.
Lidia Neagu - joi, 19 nov. 2020, 10:47
Crikle, cu sediul în Londra şi echipa de dezvoltare în România, se va lista pe platforma Seedblink, pentru a atrage o finanţare de 500.000 euro

Compania estimează că, din suma totală, 400.000 de euro vor proveni de la investitorii de pe SeedBlink.

Fondată de Diwaker Singh în 2019, antreprenor cunoscut pentru implicarea sa în companii precum RAV Antivirus, Avangate, Coinzone şi Vector Watch, Crikle dezvoltă soluţii tehnologice inteligente pentru vânzarea la distanţă.

Unul dintre primii investitori a fost antreprenorul român Radu Georgescu, care a susţinut compania printr-o investiţie timpurie.

“Profesioniştii din domeniu se confruntă în prezent cu dificultăţi în procesul de vânzare de la distanţă. Trebuie să se bazeze pe instrumente de întâlniri online precum Zoom, Teams şi Skype, iar în acest moment, niciuna dintre aceste platforme de comunicaţii video nu oferă o experienţă suficient de bună în timpul procesului de vânzare. Oamenii din sales au nevoie de mult mai mult decât un simplu apel video – au nevoie de o platformă pentru a înregistra şi transcrie cu exactitate feedback-ul clienţilor, trebuie să se conecteze cu platformele CRM, trebuie să acceseze cu uşurinţă diferite documente în timpul unui apel cu clientul. Nicio platformă disponibilă astăzi nu poate îndeplini toate aceste sarcini şi multe altele, într-un mod uniform şi integrat, în afară de Crikle.” , spune Diwaker Singh, Fondator & CEO al Crikle.

Chiar dacă are doar un an, Crikle a ajutat deja o serie de companii să își mărească veniturile și să accelereze procesul de vânzare într-un mod impresionant. Spre exemplu, Optiplan Kitchens,  din Marea Britanie, a vândut deja bucătării cu ajutorul platformei Crikle în valoare de peste un milion de lire sterline. Iar Optiplan Kitchens este doar unul dintre clienții mulțumiți de Crikle care a înregistrat rezultate foarte bune folosind platforma de vânzări de la distanță.

„Sunt foarte mândru că listăm compania pe platforma SeedBlink pentru că atât eu, cât și mulți alți membri ai echipei Crikle au o conexiune cu rădăcini adânci în România. Vom fi încântați să avem investitori români alături de noi, în această călătorie interesantă. Radu Georgescu a fost unul dintre investitorii care au crezut în Crikle de la început, iar acest lucru ne-a dat încredere că suntem pe calea cea bună”, spune Singh.

„Cu echipa de dezvoltare în România și sediul oficial în Marea Britanie, Crikle pare a fi un embrion al viitorului succes, care ne demonstrează că investițiile nu cunosc frontiere, nu au caracter național, ci se bazează mai degrabă pe potențialul tehnologic regional pentru a se extinde imediat în UK și US. Știm că regiunea noastră este un izvor de energie în tehnologie, domeniu care reprezintă în mod oficial brandul SeedBlink”, declară Andrei Dudoiu, co-fondator și CEO al SeedBlink.

Până în prezent, Crikle a primit investiții totale de 1,5 milioane de euro în rundele anterioare de finanțare, inclusiv din partea fondului de investiții Future Fund, din Marea Britanie, dar și a unui grup de investitori internaționali din America de Nord, Marea Britanie, India și România.

Previziunile companiei pentru finalul anului 2024 arată astfel:
● Peste 2.000 de companii cu mai mult de 28.000 de utilizatori vor fi înrolate în platforma de vânzări de la distanță.
● Veniturile anuale recurente vor ajunge la aproximativ 11 milioane de euro.
● Profitul companiei se va situa în jurul cifrei de 4 milioane euro.

Compania este activă în Marea Britanie și Statele Unite ale Americii, iar echipa sa de dezvoltare este localizată în București. În prezent, Crikle are mai mult de 100 de clienți plătitori pentru versiunea beta a platformei sale și peste 500 de companii care o testează. Feedback-ul primit din partea clienților oferă informații foarte valoroase care au permis companiei să dezvolte un produs care răspunde perfect nevoilor acestora.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...