Cris-Tim estimează că vânzările companiei vor depăşi în acest an pragul de 100 milioane euro

Vânzările Cris-Tim au scăzut în primele trei luni, în volum, cu 10-15%, dar proprietarul companiei, Radu Timiş, estimează că producătorul de mezeluri va ajunge la o cifră de afaceri de cel puţin 100 milioane euro în acest an, cu 25% peste nivelul din 2011.
Economica.net - mar, 10 apr. 2012, 14:04
Cris-Tim estimează că vânzările companiei vor depăşi în acest an pragul de 100 milioane euro

„În primele trei luni volumul vânzărilor s-a redus cu 10-15%, dar în prima parte din luna aprilie am revenit pe creştere, cu un avans de 11%. Cifra de afaceri s-a menţinut constantă în primul trimestru. Factorii care au influenţat evoluţia vânzărilor au fost iarna grea şi facturile mari la întreţinere, ceea ce a afectat consumul”, a declarat Timiş.

El a arătat că pentru acest an compania îşi propune atingerea a 100 de milioane de euro cifră de afaceri, pe fondul creşterii activităţii la export. În 2011, vânzările companiei s-au redus cu 10% ca volum, dar au stagnat la 80 de milioane de euro în valoare.

„Vrem să creştem la cel puţin 100 de milioane de euro şi să creştem puternic la export, în Rusia, China, Coreea de Sud. Exporturile reprezintă 15% din cifra de afaceri şi ne propunem majorarea ponderii la 30%”, a spus Timiş.
În opinia sa, piaţa la export este extrem de competitivă, cu un consum mare, dar care oferă oportunităţi foarte importante.

„Este un potenţial uriaş pentru că preţurile de producţie din România sunt cu 30% mai mici decât în Rusia. De exemplu, noi producem Salamul Săsesc cu 6-7 euro, iar în Moscova acelaşi salam se produce cu 20 de euro. Piaţa este fabuloasă”, a adăugat proprietarul companiei.

Timiş spune că cel mai probabil nu va mai face alte achiziţii, deoarece are capacităţile de producţie necesare acoperirii cererii.

„Dacă vom avea cerere foarte mare la export, vom cumpăra capacităţi de producţie, dar nu vreau să mai preiau branduri. Am achiziţionat anul trecut brandul Matache Măcelaru, pe care vreau să îl dezvolt”, a menţionat Timiş.
Singurele achiziţii de care rămâne interesat antreprenorul sunt cele de terenuri, Cris-Tim având în prezent 1.000 de hectare de teren, din care 200 de hectare proprietate, restul în arendă.

Compania deţine şi o reţea de 30 de magazine, în condiţiile în care anul trecut a deschis 6-7 unităţi şi a închis 10 neprofitabile.

„Vom mai deschide unul pe 11 aprilie în Bucureşti, dar nu avem o ţintă pentru acest an. În funcţie de vad, de chirie, care face acum diferenţa între a avea un magazin profitabil sau nu, vom vedea câte magazine mai deschidem. Chiriile au scăzut şi cred că ne asigură profitabilitatea pe magazin”, a mai spus Timiş.

Grupul Cris-Tim concurează pe piaţa locală a producătorilor de mezeluri cu alte afaceri ale antreprenorilor români precum Elit Cugir, Aldis Călăraşi, Angst, Carmolimp, dar şi cu grupul multinaţional Caroli.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...