Cristian Buşu a fost reales preşedinte al Consiliului de Administraţie al Electrica

Cristian Buşu a fost reales în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al distribuitorului şi furnizorului Electrica, a anunţat marţi compania. El este membru în Consiliul de Administraţie din anul 2014 şi a fost ales în această funcţie în cadrul şedinţei din data de 13 noiembrie, pentru un mandat de un an, scrie News.ro.
Economica.net - mar, 14 nov. 2017, 14:13
Cristian Buşu a fost reales preşedinte al Consiliului de Administraţie al Electrica

Consiliul de Administraţie al Electrica SA este compus din şapte membri: Arielle Malard de Rothschild, Cristian Buşu, Doina Dascălu, Gicu Iorga, Bogdan Iliescu, Willem Schoeber şi Pedro Mielgo Alvarez, potrivit News.ro.

Cristian Buşu este conferenţiar universitar în cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti. Începând din aprilie 2017, ocupă funcţia de vicepreşedinte SIF Oltenia, unde, din 2013, este şi membru în Consiliul de Administraţie.

În perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2017, Cristian Buşu a fost secretar de stat în Ministerul Energiei. În trecut, a ocupat funcţia de director la sucursala centrală Marfin Bank Bucureşti.

În perioada 2009-2013, Cristian Buşu a fost director economic în cadrul Fondului Proprietatea şi membru în Comitetul Reprezentanţilor. Anterior a ocupat, timp de patru ani, funcţia de consilier economic în cadrul Departamentului Economic al Guvernului României.

Între anii 2000-2005, a lucrat pentru Prudential Financial, New York, ca planificator financiar/broker. Din septembrie 2014, Cristian Buşu este membru al Consiliului de Administraţie al Electrica.

„Asigurarea continuităţii la nivelul Consiliului de Administraţie, respectiv realegerea lui Cristian Buşu ca preşedinte, creează premisele continuării proiectelor strategice de transformare demarate şi reprezintă un atu important pentru companie, mai ales în situaţia actuală, în care piaţa de energie trece printr-o serie de transformări complexe”, spune Cătălin Stancu, director general Electrica.

Cu aproximativ 10.000 de angajaţi, Grupul Electrica oferă servicii la peste 3,6 milioane de clienţi şi are activităţi în trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord şi pe cuprinsul întregii ţări pentru funizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra.

Te-ar mai putea interesa și
Taxă de 1 euro pentru toți cei care aterizează pe aeroporturile din România. Banii se vor duce într-un fond de garantare a biletelor în cazul falimentului companiei aeriene
Taxă de 1 euro pentru toți cei care aterizează pe aeroporturile din România. Banii se vor duce într-un fond de garantare ...
Taxă de 1 euro pentru toți cei care aterizează pe aeroporturile din România este propunerea lui Alin Burcea, noul președinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT). Banii ar......
Creşte nemulţumirea faţă de supraturism în Spania
Creşte nemulţumirea faţă de supraturism în Spania
Din insulele Baleare şi până în Canare, din Barcelona până la Malaga, manifestaţiile ostile supraturismului se înmulţesc ...
Stellantis, nevoit să schimbe numele modelului Alfa Romeo Milano la doar câteva zile după lansare
Stellantis, nevoit să schimbe numele modelului Alfa Romeo Milano la doar câteva zile după lansare
Contrele dintre șefii grupului Stellantis și autoritățile din Italia au dus la o situație în premieră pe piața auto ...
UNSAR: 7 din 10 români, conştienţi că numărul accidentelor şi despăgubirile plătite în baza RCA influenţează costul poliţelor – studiu
UNSAR: 7 din 10 români, conştienţi că numărul accidentelor şi despăgubirile plătite în baza RCA influenţează costul ...
Aproape 7 din 10 români sunt conştienţi că numărul accidentelor rutiere şi valoarea despăgubirilor plătite în baza ...