Cristian David, vehiculat pentru ministru de Interne. Chelaru, la Administraţie

Liberalul Cristian David, fost ministru al Administraţiei şi Internelor în Guvernul Tăriceanu, este vehiculat ca posibil ministru de Interne, printr-un transfer de portofolii între PSD şi PNL, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, surse politice.
Economica.net - lun, 06 aug. 2012, 08:49
Cristian David, vehiculat pentru ministru de Interne. Chelaru, la Administraţie

Conform acestui scenariu, David ar prelua postul de ministru de Interne care a revenit până în prezent PSD, iar Ioan Chelaru (PSD) ar ocupa postul de ministru delegat pentru Administraţie, în locul liberalului Victor Paul Dobre.

Anterior, surse social-democrate declarau pentru MEDIAFAX că vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru ar putea fi propunerea PSD pentru funcţia de ministru al Internelor. Ioan Chelaru este la al doilea mandat de senator. El este vicepreşedinte al Senatului şi membru al Comisiei juridice a acestui for legislativ.

Guvenul a anunţat că premierul Victor Ponta va merge la Palatul Cotroceni, la ora 12.00, pentru a-i prezenta preşedintelui interimar, Crin Antonescu, propunerile privind posturile de ministru de Interne şi ministru delegat al Administraţiei.

Potrivit negocierilor de la formarea Cabinetului Ponta, funcţia de ministru al Internelor a revenit PSD, iar cea de ministru delegat pentru Administraţie a revenit PNL.

Ioan Rus a anunţat, luni, că şi-a înaintat demisia de onoare din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, pentru că este un politician onest, corect, iar în ultimele zile asupra lui au fost făcute presiuni începând de la Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil.

„Asupra mea şi a Ministerului Administraţiei şi Internelor s-au exercitat nenumărate presiuni, nenumărate aprecieri, nenumătate discuţii de către politicieni români, începând cu Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu. Din punctul nostru de vedere, este inaccceptabil. Astăzi mi-am dat demisia de onoare”, a spus Ioan Rus.

El a adăugat că, în opinia lui, referendumul a fost organizat „suficient de bine, chiar bine” şi că el este un politician „onest, corect”.

Ulterior, Ioan Rus a anunţat că şi ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, şi-a înaintat demisia din funcţie.

Ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, a confirmat, luni, pentru MEDIAFAX, că şi-a înaintat demisia din funcţie, el precizând că a făcut acest lucru „din motive personale” şi că va comenta mai mult „altădată”.

Contactat de MEDIAFAX, după ce Ioan Rus i-a anunţat demisia din funcţia de ministru delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre a confirmat că şi-a înaintat demisia.

Întrebat despre motivele demisiei sale, Dobre a răspuns: „Sunt motive personale. Voi comenta mai mult altădată”.

Te-ar mai putea interesa și
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Fostul preşedinte american Donald Trump, candidat la Casa Albă, a cerut joi Europei să se "mişte" şi să elibereze mai multe fonduri pentru Ucraina, aflată în război cu Rusia, informează AFP....
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei vândute în stațiile ...
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul ...
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea ...