1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Cristian Erbaşu, FPSC: Poţi să pui euro călare unii peste alţii că nu se face autostradă

Cristian Erbaşu, preşedintele Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC), atrage atenţia autorităţilor că degeaba au semnat contract peste contracte, marile proiecte de infrastructură nu vor fi realizate fără forţă de muncă. 

26 mar, 2018 | ECONOMICA.net

"Suntem în imposibiltatea de a executa aceste lucrări şi sunt multe pe care nu le veţi putea face. Aţi semnat, dar nu veţi avea progres pentru că vor fi doar pe hârtie. Pe şantier vor fi specialişti care vor da soluţii, dar nu vor putea fi puse în practică pentru că nu sunt muncitori", a declarat Cristian Erbaşu, preşedintele Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC), în cadrul unei conferinţe pe teme de infrastructură şi construcţii organizat de revista Capital. 

Majoritatea muncitorilor din construcţii lucrează astăzi pe şantierele proiectelor imobiliare, mai spune reprezenantul FPSC. 

Erbaşu mai spune că ar trebui introdus un nou criteriu în contractele cu statul: un număr minim de muncitori. 

"Un contract trebuie să impună nu numai specialişti, ci şi un număr minim de forţă de muncă, astfel încat firmele care participă la licitaţie să demonstreze că la acel moment ca au acest potenţial. Poate că nu trebuie să aibă toţi muncitorii, o parte din ei pot fi angajaţi ulterior, dar măcar o parte, jumătate, o treime, o pondere care poate reprezenta un început. Nu cum sunt firmele care sunt potente financiar, cu mulţi specialişti în toată lumea, dar care nu calcă niciodată în România, şi care pe urmă aleargă după antreprenori romani să lucreze pentru 60% din evaluare", a mai adăugat Cristian Erbaşu. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO