Cristian Rada, acționarul principal al Blue Air, a preluat mandatul de director general al companiei

Cristian Rada, acționarul principal al Blue Air, a preluat mandatul de director general al companiei, a anunțat societatea. Operatorul aerian mai spune că, la finele lunii iunie, Tribunalul din București a omologat prelungirea cu 12 luni a procedurii de concordat preventiv deschisă de companie în România încă din luna iunie 2020.
Andrada Ghira - mar, 12 iul. 2022, 17:30
Cristian Rada, acționarul principal al Blue Air, a preluat mandatul de director general al companiei

„Nu ne mai aşteptăm să avem alte reprogramări sau anulări cu excepţia celor survenite ca urmare a unor notificări de la aeroporturi sau legate de siguranţa zborurilor”, precizează Cristian Rada, acționarul principal care, începând de ieri, 11 iulie 2022  a preluat și mandatul de director general al companiei.

Operatorul low-cost Blue Air a anunțat în luna februarie a acestui an numirea lui Steven Greenway în poziția de CEO al companiei de la 1 martie. Acesta a înlocuit-o pe Oana Petrescu, care se alăturase companiei în ianuarie 2018 și care deținea această funcție din 2019. Petrescu a rămas în cadrul companiei în poziția de Președintele al Consiliului de Administrație.

Contactată de Economica.net, Oana Petrescu a declarat că Steven Greenway nu mai este în companie. Acesta a părăsit Blue Air din motive personale.

Planul de restructurare și redresare al Blue Air, reconfirmat de către creditorii concordatari, are două direcții principale, i.e. redimensionarea și reorganizarea activității în jurul bazelor și destinațiilor pe care compania le poate deservi în mod profitabil în condițiile actuale de cerere de zbor și preț al combustibilului (inclusiv finalizarea externalizării activităților non-core), și reluarea procesului de atragere a unei finanțări externe, pentru a face posibilă revenirea cât mai rapidă, în maxim 2-3 ani, la nivelurile de activitate de dinainte de pandemie.

„Așa cum intrarea în această procedură în luna iunie 2020 ne-a permis reluarea activității de zboruri regulate imediat după terminarea stării de urgență cauzate de pandemia de Covid-19, prelungirea până în luna iunie 2023 a procedurii de concordat preventiv dă posibilitatea Blue Air să asigure stabilitatea și predictibilitatea operațiunilor companiei în această vară – și până la stabilizarea pieței de transport aerian europene și clarificarea situației acțiunilor și activelor Blue Air gajate în favoarea statului român”, spune Oana Petrescu, președinte CA al Blue Air.

Cine este Cristian Rada

Cristian Rada este acționarul principal al grupului Airline Invest și al Blue Air Aviation S.A. Acesta s-a alăturat Blue Air în anul 2007 ca pilot first-officer, iar din anul 2013 a preluat 33% din acțiunile Blue Air ca urmare a licitației organizată de CITR în cadrul procesului de insolvență a grupului Romstrade. În anul 2018, acționarii Societății au derulat un proces de clarificare strategică în urma căruia au decis revenirea companiei la modelul de business low-cost, separarea activităților de ground management și parțial a celor de distribuție și realocarea acestora între acționari.

Ca urmare a acestui proces, începând cu luna aprilie 2019, Cristian Rada a devenit acționarul principal al societății și a demarat programul de organizare a structurii de grup și pregătire a companiei pentru listarea la Bursa din Londra – program întrerupt ca urmare a pandemiei de Covid-19. Începând de la data de 11 iulie 2022 acesta a preluat mandatul de director general al companiei, ca urmare a demisiei lui Steven Greenway din motive personale.

Cristian Rada are 47 de ani și a urmat cursurile Academiei de Studii Economice – Facultatea de Managementul Firmei (1994 – 1998) și ale Academiei Române de Aviație (2003-2007). El are și pregătirea, și experiența, și motivația pentru a asigura îndeplinirea cu succes a Planului de Restructurare prezentat creditorilor și Statului Român prin Oferta de Concordat omologată în data de 27 iunie 2022.

Te-ar mai putea interesa și
Schimbări la plata daunei RCA pentru păgubiții din falimente tip City Insurance sau Euroins. Prioritate pentru cei mai afectați păgubiți
Schimbări la plata daunei RCA pentru păgubiții din falimente tip City Insurance sau Euroins. Prioritate pentru cei mai ...
Despăgubirile din vătămări corporale și decese acoperite de RCA vor avea prioritate la plată în cazul în care asigurătorul șoferului vinovat este faliment, iar dauna va fi plătită, de......
Piața crypto a pierdut peste 400 de miliarde de dolari: Slothana încă are șanse să genereze profit
Piața crypto a pierdut peste 400 de miliarde de dolari: Slothana încă are șanse să genereze profit
Într-o altă seară de negocieri, marcată de evenimente tensionate și întunecate, prețul Bitcoin a căzut cu încă ...
După BYD și Chery, un alt producător chinez ar putea deschide o fabrică în Europa
După BYD și Chery, un alt producător chinez ar putea deschide o fabrică în Europa
La doar câteva săptămâni după ce BYD a anunțat oficial planul său de a construi o uzină în Ungaria și la câteva ...
TAROM și lecția sârbească de zbor cu arabii. Cum s-a redresat Air Serbia cu ajutor de la Etihad Airways în 10 ani
TAROM și lecția sârbească de zbor cu arabii. Cum s-a redresat Air Serbia cu ajutor de la Etihad Airways în 10 ani
Guvernanții încearcă pentru a doua oară atragerea unui investitor străin în TAROM, companie care zboară de aproape ...