Cristian Sporiș, vicepreședinte al Raiffeisen Bank, a fost ales președinte al AmCham România

Adunarea Generala a Membrilor AmCham organizată în data de 23 martie 2023 a decis noua componența a Consiliului Director al organizației. Mandatul acestuia va fi pe o perioadă de un an.
Ion Dobreanu - vin, 24 mart. 2023, 17:02
Cristian Sporiș, vicepreședinte al Raiffeisen Bank, a fost ales președinte al AmCham România

Aceasta este: Cristian Sporiș (vicepreșdinte Raiffeisen Bank) – președinte, Elisabeta Moraru Country Director Google) – vicepreședinte, Andrei Alexandru Andreescu (CFO IBM România) – vicepreședinte, Alexander Milcev (EY România) – trezorier, Luminița Runcan (Banca Transilvania) – membru, Jovan Radosavljevic (Coca-Cola) – mebru, Vlad Boeriu (Deloitte România) – membru, Alina Orban (Microsoft România) – membru, Daniela Nemoianu (Nemoianu Consulting Tax & Law) – membru, Mihaela Stancu (Procter & Gamble România) – membru, Dinu Bumbăcea (PwC România) – membru, Alexandru Mihailciuc (UiPath) membru și Achilleas Kanaris (Vodafone România) – membru.

Cristian Sporiș (foto) a reconfirmat angajamentul AmCham pentru promovarea priorităților comunității de afaceri.

„Sunt deosebit de onorat de mandatul încredințat, cu atât mai mult cu cât 2023 este un an aniversar pentru AmCham, dar și un an foarte intens pentru agenda economică. Alături de colegii din Consiliul Director vom continua să facem auzită vocea celor peste 530 de companii membre AmCham cu privire la provocările și oportunitățile pe care România le are de gestionat.

Programul de reforme și investiții necesare atât pentru valorificarea PNRR cât și pentru îndeplinirea condițiilor de aderare la OCDE, cele două proiecte de țară majore, precum și pentru consolidarea cooperării economice cu Statele Unite, sunt direcțiile strategice pentru România la care AmCham va contribui activ”, a declarat Sporiș.

Cele 13 locuri din Consiliul Director al AmCham România sunt ocupate de reprezentanți ai companiilor membre, aleși pentru un mandat de doi ani, în cadrul Adunării Generale Anuale a Membrilor.

În 2023 AmCham sărbătorește 30 de ani de prezență și activitate în România, 30 de ani de reprezentare a comunității de afaceri în dialogul cu autoritățile, pe teme de politici publice cu impact în economie. AmCham Romania reunește peste 530 de companii americane, internaționale și românești, care activează în 32 de sectoare, au o cifră de afaceri cumulată de 65 de miliarde de euro, o contribuție la PIB de aproximativ 13% și au creat peste 250.000 de locuri de muncă în România.

Impactul economic al membrilor AmCham în România și prioritățile au fost prezentate și cu ocazia ediției aniversare a Adunării Generale a Membrilor, în prezența invitaților speciali: ambasadorul Statelor Unite în România, Kathleen Kavalec, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu și Prim Ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean.

 

Te-ar mai putea interesa și
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Fostul preşedinte american Donald Trump, candidat la Casa Albă, a cerut joi Europei să se "mişte" şi să elibereze mai multe fonduri pentru Ucraina, aflată în război cu Rusia, informează AFP....
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei vândute în stațiile ...
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul ...
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea ...