Cristina Chiriac (FPFA): România trebuie să îngroaşe rândurile antreprenorilor, nu pe cel al asistaţilor sociali

Pe 8 martie femeile antreprenor din România sărbătoresc iniţiativele feminine de business şi lansarea Federaţiei Patronatelor Femeilor Antreprenor, la Palatul Parlamentului. De ce a dorit Cristina Chiriac, fondatoarea federaţiei, să adune laolaltă reprezentantele de seamă ale comunităţilor de femei de afaceri din ţară, ne-a mărturisit chiar ea.
Economica.net - mar, 06 mart. 2018, 10:50
Cristina Chiriac (FPFA): România trebuie să îngroaşe rândurile antreprenorilor, nu pe cel al asistaţilor sociali

De ce era nevoie de o Federaţie a Patronatelor Femeilor Antreprenor?

La întrebarea dvs. nu pot sa răspund decât simplu: România trebuie să îngroaşe rândurile antreprenorilor nu cel al asistaţilor sociali iar dialogul social trebuie să însemne comunicare permanentă cu mediul de afaceri, nu consultare prin comisii.
Există un potențial uriaș în zona antreprenoriatului de gen feminin, există aptitudini, creativitate, știință. Şi cu toate astea, nu există o comunitate de business unită, cu o voce puternică şi unitară în mediul antreprenorial feminin din țara noastră.
Antreprenoriatul feminin reprezintă o prioritate pentru Uniunea Europeana şi ar fi trebuit să reprezinte o prioritate şi pentru România, încă din anul 2007. Astăzi, la 11 ani distanță de momentul zero, România face primii paşi semnificativi în acest sens. Inițiativa de a înființa FPFA vine într-un moment important și corelat puternic cu statutul, evoluția și necesitățile femeii antreprenor din România.

Ce-şi propune această organizaţie?

Federația Patronatelor Femeilor Antreprenor (FPFA) este o entitate dedicată comunităților femeilor de afaceri din România.
Funcționăm și ne organizăm în baza unui statut și a unui plan care cuprinde conectarea la viziuni și proiecte speciale prin practici sănătoase, care continuă să cultive educația rolului femeii și evoluția ei în mediul antreprenorial național și internațional.
Ne dorim o structură și o echipă dedicată acestei comunități care să absoarbă mentalități pragmatice și să creeze un dialog coerent și rațional cu instituțiile care legiferează practici și reguli în zona antreprenoriatului românesc.
Antreprenoriatul feminin românesc implică la ora actuală și în anii care urmează multă muncă dedicată corelării unor aspecte de funcționalitate și de armonizare a situațiilor „din teren”, situații cu care ne confruntăm zi de zi cu politicile fiscale și nu numai.

Câţi membri are această federaţie la momentul lansării?

Federația Patronatelor Femeilor Antreprenor a luat naștere la inițiativa Patronatului Femeilor Antreprenor și a Patronatului Femeilor din Meșteșugărit. Ulterior, eforturilor noastre de a promova antreprenoriatul s-au alăturat: Asociația Freelancerilor (o comunitate de peste 2 mil. freelanceri conform datelor INS- 2016) și Asociația Națională a Antreprenorilor. Având în vedere condițiile impuse de cadrul legislativ în ceea ce privește aderarea la o federație, pot spune că îmi doresc să ni se alăture și alte patronate și astfel impreună , să milităm pentru reprezentativitate.

Cine poate deveni membru al federaţiei?

Membru al unui patronat poate fi orice persoană juridica română sau persoană fizică autorizată care desfășoară activități economice cu mențiunea că în relația cu patronatul trebuie desemnată o femeie.

Spuneţi-ne câteva cuvinte despre evenimentul de lansare a federaţiei

Am căutat în noi, dorințele cele mai simple care ne fac viață mai frumoasă și așa am constientizat că uneori un singur cuvânt de apreciere valorează mai mult decât o bijuterie scumpă.
Știm că o femeie care se simte apreciată, poate realiza lucruri mărețe, inovatoare… poate chiar schimba lumea, iar noi ne-am propus să și demonstrăm acest lucru, motiv pentru care gala noastră se numeste : Din apreciere pentru tine. Totul a fost stabilit cu multă grijă. Am ales data de 8 Martie ca omagiu adus tuturor femeilor curajoase din România, pentru ca iti trebuie curaj sa fii antreprenoare și am ales Palatul Parlamentului pentru că acolo este casa legilor și noi ne dorim legi bune și corecte așa cum trebuie sa fie și viitorul acestei țări.
Acesta este doar începutul. Un început frumos care va dăinui peste ani și ani. Copiii mei vor putea să spună cu mândrie că mama lor alături de alte femei curajoase, mame la rândul lor au avut îndrăzneala să să continue un capitol început tare de mult, mai exact din 1815 și să construiască un viitor mai bun pentru o Românie antreprenorială.

 

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...