1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 23 º

Companii

Petrom: Vânzările de carburanți vor scădea cu 45% în al doilea trimestru al anului

Vânzările de carburanți auto se vor prăbuși în al doilea trimestru al acestui an, pe fondul efectelor pandemiei de coronavirus, estimează  oficialii Petrom, cea mai mare companiei petrolieră românească.

29 apr, 2020 | ECONOMICA.net

“Estimăm o scădere a vânzărilor de carburanți de 45% în al doilea trimestru al anului, iar, pentru tot anul, scăderea va fi 20%”, a declarat Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, la o conferință de presă online.

“Al doilea trimestru va fi cel mai greu, dar nu credem că lucrurile vor rămâne așa până la sfârșitul anului” a opinat Verchere în legătură cu mediul de afaceri în general.

În primul trimestru al acestui an, vânzările totale de carburanți ale Petrom au fost de 1,2 milioane de tone, în creștere cu 1% față de anul precedent, în special din cauza eliminării supraaccizei și a vremii mai calde. Însă, în ultima jumătate a lunii martie, de la debutul pandemiei în României și a introducerii treptate a restricțiilor de circulație, scăderea vânzărilor de carburanți în benzinării a fost de circa 30%, potrivit reprezentanților companiei.

Scăderea vânzărilor de carburanți va avea efect și asupre veniturilor la bugetul de stat, în condițiile în care, pentru benzină spre exemplu, statul încasează 2,10 lei din fiecare litru vândut în benzinării, doar din acciza și componenta de TVA aferentă accizei. 

Petrom este liderul pieței de distribuție a carburanților din România, și operează o rețea de 408 stații sub brandul Petrom și 50 de stații sub brandul OMV.

Profitul net al Petrom în primul trimestru a scăzut cu 43%, la 653 de milioane de lei, în timp ce veniturile companiei au crescut cu 12%, până la 6 miliarde de lei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO