Criza Covid-19 în industria lactatelor. Producătorul Napolact vinde cu 30-50% mai mult

FrieslandCampina, producătorul brandului Napolact, a raportat în această perioadă creșteri ale vânzărilor între 30 și 50% față de media unei luni obișnuite.
Alina Stanciu - joi, 30 apr. 2020, 18:45
Criza Covid-19 în industria lactatelor. Producătorul Napolact vinde cu 30-50% mai mult

FrislandCampina, unul dintre principalii jucători pe piața lactatelor din România, cu afaceri de aproximativ 90 de milioane de euro în 2019, are creșteri fără precedent ale vânzărilor. Procesatorul este astfel nevoit să își crească echipa cu 20 de oameni pe care îi va păstra și după această perioadă de criză.

“Pe fondul pandemiei, cererea de produse este într-o creștere accentuată și ne așteptăm ca această situație să continue în viitorul apropiat. Suntem cu toții conștienți de explozia vânzărilor din industria alimentară. În cazaul nostru, cererea de produse Napolact a crescut cu între 30% și 50% față de media unei luni de dinaintea acestei perioade”, a declarat pentru ECONOMICA.NET  Ferenc Szecskó, Managing Director al FrieslandCampina România.

Potrivit acestuia, pentru moment compania va suplimenta cu 20 numărul locurilor de muncă în cele două fabrici. Este vorba despre poziții permanente pentru care procesatorul caută personal. “Colegii noștri din fabricile de la Cluj și Mureș, precum și cei din depozite muncesc într-un ritm susținut pentru a se asigura că produsele noastre ajung în magazine”, mai spune managerul companiei.

 Ce se întâmplă cu materia primă când cererea crește peste medie

În ceea ce privește posibilitatea de a se aproviziona cu lapte materie primă din România, oficialul companiei susține că “pentru produsele Napolact folosim doar lapte de la cele 1.000 de ferme din Ardeal cu care colaborăm”.

Friesland Campina produce lapte și sub brandurile Milli și Oke, dar și sub mărci private ale retailerilor precum Mega Image sau Lidl. Procesatorul nu a precizat însă care este proveniența laptelui materie primă pentru aceste mărci și nici nu a răspuns la întrebarea ECONOMICA.NET legată de raportul actual dintre vânzările sub brandurile FrieslandCampina și vânzările sub umbrela mărcilor private ale retailerilor. Procesatorul nu a făcut comentarii nici pe marginea evoluției prețurilor.

“Furnizorii noștri fac tot posibilul pentru a susține continuitatea prezenței produselor Napolact în retail pentru ca ele să fie disponibile pentru toți consumatorii.  Planul nostru de business continuity se concentrează asupra fluxului de furnizori, producției și logisticii. De aceea, ne-am contactat de la bun început toți partenerii și ne-am asigurat ca putem face față acestor provocări împreună”, a adăugat Ferenc Szecskó. Potrivit acestuia, compania nu a avut sincope în zona de livrări.

Ce măsuri au luat în fabrici

De altfel, managerul mai spune că prioritățile companiei în perioada de criză generată de pandemie constau în continuitatea distribuției și siguranța angajaților. De aceea, munca în fabricile FrieslandCampina se desfășoară acum într-un mod complet diferit.

“Pentru început, am recurs imediat la măsuri de igienizare suplimentare și de distanțare, inclusiv la locul de muncă și nu am făcut rabat de la nicio investiție în ceea ce privește protejarea colegilor noștri. Toți cei care pot lucra de la distanță lucrează de acasă. Pentru colegii din fabrici asigurăm transportul cu microbuzele pentru a evita transportul în comun. Tot în fabrici, se lucrează în ture pentru a reduce cât mai mult contactul dintre colegi. Ambele fabrici lucrează în prezent la capacitate maximă. Toți colegii noștri din vânzări au echipament de protecție adecvat,precum si substanțe de igienizare.  Am comunicat cu cei peste 1.000 de fermieri parteneri Napolact și le-am oferit informații și susținere în gestionarea acestei situații la locul lor de muncă. Șoferii colectează laptele de la fermierii noștri zilnic. Ambii iau toate măsurile posibile pentru a preveni contaminarea. Am interzis vizitele în sediile noastre, cu excepția celor critice pentru buna desfășurare a activității de producție, cum ar fi mentenanța.  Întâlnirile de afaceri au acum loc exclusiv prin telefon sau în mediul online”, povestește Ferenc Szecskó.

FrieslandCampina este parte a grupului olandez Royal FrieslandCampina și are trei fabrici pe plan local, la Baciu, Târgu-Mu­reş şi Ţaga, județul Cluj unde procesează brânzeturi în colaborare cu Fabrica de Brânzeturi Transilvania. 

 

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...