Criza de cipuri ocoleşte deocamdată industria de smartphone-uri: vânzările au crescut cu 26% în T1

După un declin abrupt în 2020, vânzările globale de smartphone-uri au crescut cu 26% în primul trimestru la 377,99 milioane de unităţi, potrivit Gartner. În general, vânzările mondiale de telefoane mobile către utilizatorii finali au crescut cu 22% de la an la an.
Lidia Neagu - lun, 07 iun. 2021, 22:03
Criza de cipuri ocoleşte deocamdată industria de smartphone-uri: vânzările au crescut cu 26% în T1

Criza globală de cipuri nu a avut încă un impact asupra industriei smartphone-urilor, deoarece echilibrul dintre cerere și ofertă este respectat. Cu toate acestea, spun analiştii, acest lucru s-ar putea schimba în trimestrele următoare și ar putea duce la o creștere a prețului mediu de vânzare al smartphone-urilor la nivel global.

„Îmbunătățirea perspectivelor consumatorilor, şcoala și lucrul de acasă, împreună cu cererea reținută din 2020 au stimulat vânzările de smartphone-uri în primul trimestru. Consumatorii au început să cheltuiască pe articole discreționare, pe măsură ce situația pandemiei s-a îmbunătățit în multe părți ale lumii și piețele s-au deschis”, a declarat Anshul Gupta, director senior de cercetare la Gartner. „Cu toate acestea, nu se poate ignora faptul că baza de comparație este, de asemenea, mai mică în 2020, decât a fost în 2019. Acest lucru explică creșterea de două cifre”.

Primii trei furnizori mondiali de smartphone-uri și-au menținut pozițiile în primul trimestru. Lansarea de smartphone-uri cu prețuri medii, cum ar fi telefoanele cu prețuri sub 150 de dolari, a stimulat vânzările Samsung la nivel global. De asemenea, livrarea timpurie a smartphone-urilor sale emblematice 5G a contribuit la creșterea vânzărilor de smartphone-uri ale companiei. Compania a livrat 76,61 milioane de telefoane, şi a avu o cotă de piaţă de 20,3%.

Apple a revenit pe poziția a doua în primul trimestru din 2021, după ce și-a asigurat locul 1 în trimestrul patru din 2020. Lansarea primului său iPhone 5G din istorie a dus la o cerere continuă în 2021. Producătorul american a vândut în T1 58,55 milioane de unităţi, echivalentul unei cote de piaţă de 15,5%.

„5G va continua să fie principalul motor de creștere pentru Apple în 2021. Actualizările dispozitivelor vor alimenta cererea pentru telefonul emblematic al Apple pe tot parcursul anului”, a mai spus Gupta.

Toți primii cinci furnizori de smartphone-uri la nivel mondial au înregistrat o creștere puternică de la an la an în 2020, ceea ce indică faptul că piața telefoanelor se consolidează în jurul primilor cinci furnizori.

Furnizorii chinezi de smartphone-uri Xiaomi, Oppo și Vivo au înregistrat cereri în creștere pentru smartphone-uri 5G și au valorificat oportunitățile datorate slăbiciunii vânzărilor Huawei și LG la nivel global în acest trimestru.

Astffel, Xiaomi a vândut 48,93 milioane de smartphone-uri, Vivo a ajuns la 38,71 de unităţi livrate, în timp de Oppo a vândut 38,39 milioane de telefoane.

 

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...