1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Criza laptelui: statele UE aşteaptă de la Comisia Europeană măsuri pentru reducerea producţiei

Statele membre ale Uniunii Europene speră că executivul comunitar va prezenta luni un pachet de măsuri menit stimulării producătorilor să-şi diminueze producţia de lapte, cu scopul de a ajusta oferta la nivelul cererii şi a permite preţurilor să-şi revină, transmite EFE.

18 iul, 2016 | ECONOMICA.net

Potrivit unor surse diplomatice, la consiliul miniştrilor agriculturii care are loc luni, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Phil Hogan, intenţionează să prezinte un pachet de măsuri destinat în principal sectorului laptelui, chiar dacă deocamdată nu se cunosc detaliile acestui plan.

În noul pachet este posibil să fie incluse şi unele ajutoare pentru sectorul fructelor şi legumelor, iar sursele au adăugat că fondurile pentru noul pachet ar putea să varieze între 100 şi 500 milioane de euro.

Aceste ajutoare ar urma să fie acordate pe baza unui acord voluntar din partea producătorilor, în condiţiile în care reducerea producţiei nu poate fi una obligatorie, având în vedere eliminarea sistemului cotelor şi condiţiile pieţei libere.

O combinaţie de factori, inclusiv abolirea cotelor de producţie la lapte, modificarea dietei, încetinirea cererii chineze şi embargoul introdus de Rusia au dus la scăderea preţurilor la carnea de porc şi lapte.

Planul de urgenţă în valoare de 500 de milioane de euro, anunţat în luna septembrie a anului trecut, nu a fost suficient pentru a-i ajuta pe agricultorii europeni.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO