Criză majoră de lapte praf pentru bebeluşi în SUA: Danone şi Nestle îşi majorează livrările

Rafturile cu lapte praf din magazinele americane s-au golit după ce principalul producător din SUA, firma Abbott Laboratories, a decis în luna februarie să retragă de pe piaţă o serie de produse de lapte praf, inclusiv Similac, după apariţia unor reclamaţii cu privire la infecţii bacteriene la bebeluşii care au consumat produsele.
AGERPRES - vin, 20 mai 2022, 09:22
Criză majoră de lapte praf pentru bebeluşi în SUA: Danone şi Nestle îşi majorează livrările

Danone, al doilea mare producător mondial de lapte praf pentru bebeluşi dar un jucător relativ mic pe piaţa din SUA, a livrat laptele praf din Marea Britanie şi Ţările de Jos prin intermediul navelor după data de 17 februarie, când anunţul celor de la Abbott Laboratories a provocat o criza de pe piaţa din SUA.

„Înţelegem cât de important este pentru familii să aibă acces la lapte praf şi de acea prioritatea noastră a fost să majorăm producţia şi livrările după criza apărută în luna februarie”, a declarat un purtător de cuvânt de la Danone.

Potrivit directorului firmei de consultanţă în shipping Ocean Audit, Steve Ferreira în perioada ianuarie-mai 2022 divizia nord americană a grupului francez Danone, Nutricia North America, şi-a triplat importurile din Europa şi peste 90% din aceste importuri au ajuns în SUA.

Dacă în perioada 1 ianuarie-1 mai 2021, Danone Nutricia a livrat 770.000 de cutii cu lapte praf, echivalentul a 100 de containere, către America de Nord, în perioada similară a acestui an numărul a explodat la 2,4 milioane de cutii. Din această cantitate, 93% a mers spre porturile de pe coasta de est a SUA şi 7% a mers spre porturile din Mexic.

„Dacă intră în port luni sunt sigur că ajunge la retaileri marţi sau miercuri pentru că produsul este la mare căutare”, spune Steve Ferreira.

Şi alte firme din Europa, precum grupul elveţian Nestle SA şi producătorul britanic de bunuri de larg consum Reckitt Benckiser, au anunţat şi ei că a decis să-şi majoreze producţia de lapte praf şi de asemenea să facă livrări mai frecvente către supermarketurile din SUA.

Miercuri, preşedintele SUA, Joe Biden, a anunţat noi măsuri pentru a rezolva criza de lapte praf pentru bebeluşi, invocând o lege specială care datează din perioada Războiului Rece pentru a-i ajuta pe producători să obţină ingredientele necesare şi de asemenea prin organizarea unui pod aerian pentru a aduce lapte praf în SUA.

Te-ar mai putea interesa și
ANAF controlează veniturile obținute de români din criptomonede și NFT-uri: care sunt recomandările specialiștilor pentru investitori pentru a nu risca infracțiuni de evaziune fiscală
ANAF controlează veniturile obținute de români din criptomonede și NFT-uri: care sunt recomandările specialiștilor ...
Inspectorii ANAF au intensificat controalele asupra veniturilor obținute de români din minarea sau tranzacționarea de criptomonede și NFT-uri în perioada 2016-2021, în contextul în care piața......
Centura București: Marți a fost semnat contractul pentru secțiunea cu intersecții pe 3 niveluri
Centura București: Marți a fost semnat contractul pentru secțiunea cu intersecții pe 3 niveluri
Marți a fost semnat contractul pentru execuție lucrări "Lărgire la 4 benzi a Centurii Rutiere a Municipiului București ...
Autoritatea Canalului Suez a anunţat venituri record, de şapte miliarde dolari
Autoritatea Canalului Suez a anunţat venituri record, de şapte miliarde dolari
Preşedintele Autorităţii Canalului Suez (SCA), amiralul Osama Rabie, a anunţat că în anul financiar ce s-a încheiat ...
Alum Tulcea se închide un an și jumătate, din cauza creșterii prețurilor la energie și gaze. Două treimi dintre angajați vor fi fi disponibilizați
Alum Tulcea se închide un an și jumătate, din cauza creșterii prețurilor la energie și gaze. Două treimi dintre angajați ...
Combinatul tulcean de alumină îşi va suspenda activitatea pentru un an şi jumătate, începând de luna viitoare, din ...