CSA a aprobat numirea lui Carmen Radu în funcţia de director general al Eureko Asigurări

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a aprobat numirea lui Carmen Radu în funcţia de director general al Eureko Asigurări, actualul şef al companiei, Frans van der Ent, urmând să rămână membru al Consiliului de Administraţie, potrivit unui comunicat transmis luni de asigurător.
Economica.net - lun, 04 feb. 2013, 10:08
CSA a aprobat numirea lui Carmen Radu în funcţia de director general al Eureko Asigurări

Cu o experienţă de 19 ani pe piaţa serviciilor financiare, Carmen Radu s-a alăturat Eureko Asigurări acum patru ani, ca director de operaţiuni şi director general adjunct. Din 2009 este coordonatorul secţiunii de asigurări de sănătate din cadrul UNSAR.

Carmen Radu va deveni totodată membru în Consiliul de Administraţie al companiei.

„Sunt convins de competenţele de director general ale lui Carmen Radu şi Radu Brăgărea pentru a conduce companiile de asigurări şi pensii în etapele următoare împreună cu ceilalţi membri ai conducerii executive”, a declarat în comunicat Frans van der Ent.

Frans van der Ent va rămâne membru al Consiliului de Administraţie, implicat atât în activităţile Eureko Asigurări, cât şi Eureko Pensii.

„Sunt conştientă că o promovare înseamnă şi noi responsabilităţi. Misiunea mea va fi aceea de a transpune în practică ultimele decizii ale grupului Achmea în ceea ce priveşte operaţiunile de asigurări din România”, a afirmat Carmen Radu.
Grupul olandez de asigurări Aegon va prelua activităţile de asigurări de viaţă şi pensii private ale Eureko România, parte a grupului financiar Achmea, de asemenea din Olanda, şi le va integra în operaţiunile Aegon de pe piaţa locală.

Tranzacţia ar urma să fie finalizată în a doua jumătate anului, după obţinerea aprobărilor autorităţilor de reglementare din România, a anunţat Aegon săptămâna trecută. Achmea deţine pe piaţa românească Eureko Asigurări şi Eureko Pensii.
După preluarea operaţiunilor Eureko România, Aegon va deveni al treilea mare furnizor de pensii din ţară, cu aproximativ 650.000 de membri, iar portofoliul de asigurări de viaţă se va situa în primele zece cele mai mari de pe piaţă, notează grupul.

Eureko Pensii avea la sfârşitul anului trecut active nete de 539,3 milioane lei şi 439.599 de clienţi pe segmentul pensiilor private obligatorii (Pilonul II), respectiv active de 3,2 milioane de lei şi 3.713 clienţi pe cel al pensiilor private facultative (Pilonul III). Pe piaţa pensiilor private obligatorii, Eureko se situa pe locul al şaptelea din nouă companii, iar în domeniul pensiilor private obligatorii pe poziţia a 10-a, din 11 jucători.

Cota de piaţă a Eureko Pensii s-a situat anul trecut la 5,6% pe Pilonul II şi la 0,53% pe Pilonul III.

Aegon este activ în România din 2007, prin înfiinţarea companiei de pensii de pensii private obligatorii BT Aegon, rezultat al parteneriatului cu Banca Transilvania, iar în 2008 a lansat compania Aegon Asigurări de Viaţă. Grupul are operaţiuni în regiune şi în Ungaria, Cehia, Slovacia şi Turcia. Recent, grupul şi-a anunţat intrarea în Ucraina, prin achiziţia celei de-a cincea mari companii de asigurări de viaţă din ţară.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Italia a raportat un focar de gripă aviară înalt patogenă H5N8 într-o fermă comercială de curcani pentru îngrăşat, ...
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat în zona roșie
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat ...
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, printr-o hotărâre, actualizarea listei ţărilor în ...
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl, celebra companie furnizoare de cafea şi ceai premium cu sediul central în capitala austriacă, a anunţat ...