CSA cere Euroins accelerarea plăţilor restante către service-uri şi majorarea capitalului social

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) şi conducerea Euroins România au convenit ca asigurătorul să îşi majoreze capitalul social şi să accelereze plăţile restante către asiguraţi, păgubiţi şi unităţile de reparaţii auto, a anunţat instituţia.
Economica.net - mie, 14 nov. 2012, 14:40
CSA cere Euroins accelerarea plăţilor restante către service-uri şi majorarea capitalului social

„Urmare a discuţiilor avute, s-a convenit ca Euroins România să îşi mărească capitalul social şi să accelereze plăţile restante către asiguraţi, păgubiţi şi service-urile auto. Membrii Consiliului CSA au constatat o atitudine pozitivă din partea conducerii Euroins România şi a acţionarului majoritar al acestei societăţi, ceea ce creează premisele ameliorării situaţiei curente”, se arată într-un comunicat.

La întâlnirea organizată marţi au participat Assen Christov, preşedintele Consiliului de supraveghere al Eurohold PLC, acţionarul majoritar al Euroins Insurance Group PLC (Bulgaria), şi conducerea asigurătorului român, reprezentată de directorul general, Mihnea Tobescu, preşedintele Consiliului de Administraţie, Kiril Boshov Ivanov, şi directorul executiv al companiei, Milena Guentcheva.

„S-a stabilit, de asemenea, continuarea monitorizării societăţii de către direcţiile de specialitate din cadrul CSA, precum şi realizarea, la începutul lunii februarie 2013, a unei noi analize, în aceeaşi componenţă”, se mai spune în comunicat.

În urmă cu două zile, două asociaţii care reprezintă service-uri auto indepedente şi ale reprezentanţelor Dacia, Renault şi Nissan au avertizat asupra unor „întârzieri uriaşe la plata daunelor din partea Euroins România.

De asemenea, cele două asociaţii – Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente şi Asociaţia Concesionarilor Dacia, Renault, Nissan din România – susţin că majoritatea service-urilor nu mai primesc în reparaţii autovehicule asigurate la Euroins România.

În replică, Euroins România a anunţat că societatea a plătit în primele nouă luni ale acestui an despăgubiri de peste 192 milioane de lei.

„În primele nouă luni ale acestui an, compania a plătit un numar de 35.623 de dosare de daună, din care 34.826 de dosare de daună auto, însemnând despăgubiri în valoare de 192,8 milioane de lei, cu 63,8 milioane de lei mai mult decât în perioada similară a anului trecut şi cu 3,8 milioane de lei mai mult decât în perioada ianuarie-decembrie 2011”, se arată într-un comunicat al Euroins.

Euroins a fost înfiinţată în anul 1994 sub denumirea Asitrans şi practică numai asigurări generale.

Acţionarii companiei sunt Euroins Insurance Group PLC (Bulgaria) – 92,3% şi mai multe persoane fizice şi juridice, care împreună controlează titluri reprezentând 7,7% din capitalul social, care totalizează 103,5 milioane de lei.

În prima jumătate a anului, compania a subscris prime de 228 milioane de lei, de aproape două ori mai mari faţă de cele raportate în aceeaşi perioadă a anului trecut, de 116 milioane lei.

Te-ar mai putea interesa și
Tesla va face concedieri şi la fabrica de lângă Berlin
Tesla va face concedieri şi la fabrica de lângă Berlin
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a......
SUA ajută 50 de ţări să se pregătească mai bine pentru viitoare pandemii
SUA ajută 50 de ţări să se pregătească mai bine pentru viitoare pandemii
Statele Unite ale Americii ajută 50 de ţări să-şi consolideze sistemele de sănătate, în cadrul unei strategii mondiale ...
Autostrada A7 Buzău – Focșani: Imagini noi cu lotul 2 Vadu Pașii – Râmnicu Sărat, realizat 31%
Autostrada A7 Buzău – Focșani: Imagini noi cu lotul 2 Vadu Pașii – Râmnicu Sărat, realizat 31%
Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău a prezentat marți imagini noi de pe lotul 2 Vadu Pașii - Râmnicu Sărat ...
Cabinetul de război al Israelului se întruneşte din nou pentru a analiza răspunsul la atacul iranian
Cabinetul de război al Israelului se întruneşte din nou pentru a analiza răspunsul la atacul iranian
Cabinetul de război al Israelului se întruneşte din nou, marţi, pentru a analiza răspunsul potenţial la atacul din ...