CSA va plăti Alico suma de 6,1 milioane de euro pentru asigurarea angajaţilor

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) va plăti suma de 27,7 milioane de lei (6,1 milioane euro) în următorii cinci ani pentru asigurarea angajaţilor instituţiei, contractul fiind atribuit prin licitaţie, au declarat pentru MEDIAFAX surse din piaţa asigurărilor.
Economica.net - joi, 12 iul. 2012, 08:50
CSA va plăti Alico suma de 6,1 milioane de euro pentru asigurarea angajaţilor

La licitaţie au mai depus oferte Generali România şi ING Asigurări de Viaţă.

Poliţele vor avea o sumă asigurată cuprinsă între 25.000 şi 200.000 euro pe persoană, iar contractul de asigurare va fi finanţat din veniturile proprii ale instituţiei, potrivit datelor din anunţul de participare.

„Obiectul contractului de achiziţie publică este achiziţionarea de asigurare de viaţă de grup cu componentă de economisire pentru pensionare. Prin această achiziţie se urmăreşte diversificarea pachetului de beneficii pentru salariaţii CSA, prin oferirea unui plan de economisire pentru suplimentarea veniturilor la pensionare şi a unei asigurări care să ofere protecţie în cazul decesului din orice cauză a salariatului”, se arată în caietul de sarcini.

Potrivit documentului, suma asigurată pentru 9 din cei 178 de angajaţi ai CSA se ridică la 860.000 lei/persoană (196.700 euro), în timp ce pentru restul salariaţilor instituţiei a fost stabilită la 107.500 lei/persoană (circa 24.600 euro).

CSA se finanţează integral din venituri proprii, constituite din contribuţiile societăţilor de asigurare şi intermediarilor în asigurări. În 2010, instituţia a avut un excedent de 5,16 milioane de lei, la venituri totale de 59,28 milioane de lei, conform datelor din raportul anual al instituţiei. Cu un an în urmă, excedentul autorităţii a fost de 16,73 milioane de lei.

CSA este autoritatea cu atribuţii de autorizare, supraveghere prudenţială şi control a activităţii de asigurare/intermediere în asigurări în România. De asemenea, instituţia are şi atribuţia de emitere a normelor de aplicare a legilor din domeniul asigurărilor.

Anul trecut, primele din asigurări generale şi de viaţă au însumat 7,95 miliarde de lei, în scădere cu 4,3% faţă de 2010, rezultat influenţat de reducerea veniturilor din poliţe generale cu 6,5%, la 6,21 miliarde de lei, potrivit datelor preliminare ale CSA.

Pe segmentul asigurărilor de viaţă, primele au însumat 1,74 miliarde de lei, în creştere cu 4,6% faţă de 2010.

Înfiinţat în 1998, Alico Asigurări România este al treilea asigurător local de viaţă în funcţie de primele subscrise, după ING Asigurări de Viaţă şi BCR Asigurări de Viaţă.

În 2011, compania a avut un profit de 74 milioane de lei, în creştere cu 7,4% faţă de 2010, şi venituri din prime de 207 milioane de lei, în urcare uşoară, de 1%. Din noiembrie 2010, asigurătorul este parte a grupului american MetLife.

Te-ar mai putea interesa și
Patru trenuri de călători care fac legătura între București și litoral au fost oprite temporar din cauza incendiilor de vegetație
Patru trenuri de călători care fac legătura între București și litoral au fost oprite temporar din cauza incendiilor ...
Circulația feroviară este oprită temporar, la această oră, pe intervalul Fetești - Ciulnița, din cauza unui incendiu de vegetației care se manifestă în apropierea căii ferate, între......
ANM: Porumbul neirigat din sudul, estul şi sud-estul ţării, afectat de seceta pedologică puternică
ANM: Porumbul neirigat din sudul, estul şi sud-estul ţării, afectat de seceta pedologică puternică
 Seceta pedologică puternică se va menţine în cultura de porumb neirigat, mai ales în sudul, estul şi sud-estul ţării, ...
Autoritatea de Reformă Feroviară vrea să cumpere 143 de trenuri noi. Vor fi luate în calcul şi rutele neelectrificate
Autoritatea de Reformă Feroviară vrea să cumpere 143 de trenuri noi. Vor fi luate în calcul şi rutele neelectrificate
Autoritatea de Reformă Feroviară (ARF) are în pregătire achiziţia unui nou pachet de 143 de trenuri electrice de scurt ...
Suceava: Traficul TIR-urilor prin PTF Siret şi Vicovu de Sus, restricţionat
Suceava: Traficul TIR-urilor prin PTF Siret şi Vicovu de Sus, restricţionat
Accesul camioanelor cu cereale sau a cisternelor cu combustibil din Ucraina în România a fost restricţionat prin punctele ...