CSSPP a încheiat anul trecut pe minus cu 2,6 mil. lei. Cheltuielile cu personalul au urcat cu 22%

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a înregistrat anul trecut pierderi de 2,6 milioane lei (583.000 de euro), iar cheltuielile cu personalul au urcat cu peste 22%, la 13,1 milioane lei (2,9 milioane euro), în timp ce veniturile au avansat cu aproape 18%.
Economica.net - mie, 26 iun. 2013, 20:15
CSSPP a încheiat anul trecut pe minus cu 2,6 mil. lei. Cheltuielile cu personalul au urcat cu 22%

Deficitul de anul trecut a fost cu 69% mai mare decât cel din precedentul exerciţiu financiar, de 1,5 milioane lei.

Ca urmare a creşterii costurilor cu personalul, cheltuielile totale au urcat cu 24%, la 17,2 milioane lei (3,8 milioane euro), în timp ce veniturile totale au crescut cu aproape 18%, la 14,5 milioane lei (3,2 milioane euro), potrivit raportului anual al CSSPP.

La 31 decembrie 2012, ponderea taxelor de administrare şi funcționare în totalul veniturilor din taxe era de 95%, iar taxele de autorizare, avizare şi alte taxe de 5%, potrivit Comisiei.

CSSPP a încasat anul trecut 11,3 milioane lei (3,2 milioane euro) din taxe de funcționare, sumă cu 35% peste cea din 2011, şi încă 1,8 milioane lei (415.000 de euro) din taxe de administrare. Sumele intrate în conturi din taxele de administrare sunt cu 28% mai mari decât în precedentul exerciţiu financiar.

Pe de altă parte, suma obţinută din taxele de avizare, autorizare şi alte taxe a scăzut cu 57%, la aproape 700.000 de lei (157.000 de euro).

Cheltuielile cu salariile au urcat cu 23% şi au ajuns la 10,3 milioane lei (2,3 milioane euro), faţă de 8,4 milioane lei în anul 2011. În acelaşi timp, contribuţiile salariale au avansat de la 2,2 milioane lei la 2,6 milioane lei (588.000 de euro).

Comisia a mai cheltuit încă 2,7 milioane lei (623.000 de euro) pe bunuri şi servicii, faţă de 2,6 milioane lei în precedentul exerciţiu financiar.

Potrivit declaraţiilor făcute de premierul Victor Ponta, la începutul lunii iunie, fostul preşe­dintele CSSPP Marian Sârbu câştiga 14.000 de euro.

Activitatea CSSPP a încetat la finele lunii aprilie, când a fost înfiinţată Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). ASF a fost înfiinţată prin comasarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) şi Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Numărul membrilor ASF a fost redus în această lună de la 17 la 11, iar renumeraţiei acestora a fost limitată la nivelul celor de la BNR. ASF este condusă de preşedintele Dan Radu Ruşanu, Daniel Dăianu (prim-vicepreşedinte), Tudor Daniel George (vicepreşedinte), Mircea Ursache (vicepreşedinte) şi Ion Giurescu (vicepreşedinte).

Te-ar mai putea interesa și
Ungaria va da în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare
Ungaria va da în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare
Guvernul ungar intenţionează să dea în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare, a declarat joi şeful de Cabinet al premierului ungar Viktor Orban, Gergely Gulyas,......
OVES Enterprise: investițiile în inovație și în crearea de noi produse ar putea genera o creștere de circa 30% a industriei locale de IT în 2024
OVES Enterprise: investițiile în inovație și în crearea de noi produse ar putea genera o creștere de circa 30% a industriei ...
Blocajul în care se află piața românească de IT, marcată de disponibilizări, de suspendări de proiecte, de contextul ...
Încasările Fiscului au crescut cu 41,8 miliarde lei în primul trimestru
Încasările Fiscului au crescut cu 41,8 miliarde lei în primul trimestru
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a avut încasări de 97,1 miliarde lei în primul trimestru al acestui an, ...
SkyShowtime, parteneriat cu Digi România. Operatorul introduce întregul pachet de servicii SkyShowtime în grila sa de programe
SkyShowtime, parteneriat cu Digi România. Operatorul introduce întregul pachet de servicii SkyShowtime în grila sa de ...
SkyShowtime anunță primul parteneriat în Europa Centrală și de Est cu Digi România, care, începând din 25 aprilie ...