CTP a finalizat achiziţia proiectului logistic Bucharest West, într-o tranzacţie de peste 80 de milioane de euro

Dezvolatorul imobiliar de spaţii logistice CTP a finalizat achiziţia parcului logistic Bucharest West, tranzacţie anunţată în premieră de ECONOMICA.NET încă din luna septembrie. 
Andrada Ghira - mie, 16 dec. 2015, 11:23
CTP a finalizat achiziţia proiectului logistic Bucharest West, într-o tranzacţie de peste 80 de milioane de euro

ECONOMICA.NET a anunţat în premieră încă luna septembrie a acestui an tranzacţia de preluare a parcului logistic Bucharest West, deţinut de Portland Trust.

Valorea tranzacţiei depăşeşte 80 de milioane de euro, este răspunsul oficialilor la solicitarea ECONOMICA.NET.

Parcul, redenumit CTPark Bucharest, are o suprafață totală de închiriat de 130.000 mp cu o suprafață suplimentară de 11 hectare pentru dezvoltarea unor proiecte ulterioare. Printre chiriaşii CTPark Bucharest se numără DSV, Iron Mountain, Tibbett Logistics, Equest Logistics și Welde Romania.

„CTP continuă să se dezvolte în România prin achiziții și cu ajutorul clienților existenți. Atuurile portofoliului CTP sunt demonstrate de dorința clienților noștri de a veni cu noi în România. Am semnat recent un contract record de închiriere cu Quehenberger Logistics pentru 19.000 mp în CTPark Bucharest West, un semn că cererea pentru spațiile industriale este puternică în România,” a declarat Laurentiu-Catalin Hanu, director pentru dezvoltare CTP Romania.

Cumpărătorul, CTP, prezent pe piaţa din România dinaintea crizei, a ieşit anul acesta la cumpărături de proprietăţi industriale generatoare de venit, dar şi terenuri. În total, compania a făcut achiziţii de peste 150 de milioane de euro. 

 CTP a achiziţionat în imediata apropiere a Bucharest West şi 20 de hectare de teren pentru dezvoltare. Pe lângă acest teren, compania a cumpărat un teren cu o suprafaţă de 150.524 de mp în imediata apopiere a Zonei Industriale Vest din Sibiu, la ieşire din oraş spre Deva. Pe teren se pot construi spaţii logistice cu o suprafaţă închiriabilă de circa 56.000 de metri pătraţi. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică.

Pe lista achziţiilor demarate anul acesta se află preluarea Mercury Logistic de la americanii de la Heitman, parcul Cefin de la Arad, un parc logistic la Deva, dar şi parcul Prologis. 

Cu noua achiziţie, CTP este cel mai mare proprietar de spaţii logistice şi industriale din România. 

Dezvoltatorul mai deţine terenuri pentru dezvoltare la Piteşti şi Turda, unde deja a fost construită o unitate de producţie pentru Frankische. 

CTP este un dezvoltator cu sediul în Olanda şi deţine 3 milioane de metri pătrați de spații logistice şi industriale de categorie A în peste 50 de locații. Până în 2018, compania vrea să ajungă la un portofoliu de 5 milioane de mp de spaţii logistice. La nivel de grup, CTP estimează pentru acest an venituri din chirii de 150 de milioane de euro. 

Te-ar mai putea interesa și
Fechet anunţă că România are noi echipamente performante pentru monitorizarea fenomenelor meteo extreme
Fechet anunţă că România are noi echipamente performante pentru monitorizarea fenomenelor meteo extreme
Oamenii care lucrează în serviciile de meteorologie din România au de astăzi la dispoziţie cele mai performante echipamente finanţate din fonduri europene, a declarat, luni, ministrul Mediului,......
Teatrul online începe să prindă bine în România. Una dintre marile platforme anunță deja peste 10.000 de utilizatori. Cum funcționează sistemul și ce puteți urmări
Teatrul online începe să prindă bine în România. Una dintre marile platforme anunță deja peste 10.000 de utilizatori. ...
Platforma piciordeplay.ro, care arată că este cel mai mare furnizor de teatru online din România, anunță că ad epășit ...
Numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 7,2% în primul trimestru
Numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 7,2% în primul trimestru
Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale eliberate în primul trimestru din acest an a ajuns ...
Protest spontan la Registrul Comerţului Bucureşti. Activitatea cu publicul este suspendată
Protest spontan la Registrul Comerţului Bucureşti. Activitatea cu publicul este suspendată
Activitatea cu publicul este suspendată luni dimineaţa la Registrul Comerţului Bucureşti şi în mai multe registre din ...