1EUR = 4.8396 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Cu ajutorul Atos, Parlamentul European devine prima instituţie europeană care utilizează SAP S/4HANA

Atos, lider global în transformarea digitală, anunță finalizarea primei implementări de succes a soluției SAP S/4HANA pentru o instituție europeană - Parlamentul European. Proiectul, demarat la finele anului 2016, a constat în înlocuirea sistemelor financiare utilizate anterior de Parlamentul European cu soluția SAP S/4HANA, în scopul modernizării și automatizării sistemului financiar, precum și facilitării activității angajaților.

03 apr, 2020 | | ECONOMICA.net

Ca lider global în soluțiile SAP, Atos are o expertiză solidă în furnizarea soluțiilor SAP S/4HANA end-to-end și este, de asemenea, inclusă în clasamentul Vendor Evaluation & Assessment Tool for SAP HANA & S/4HANA sevices (NEAT) realizat de NelsonHall. Totodată, Atos are o echipă de peste 13.500 de experți SAP și sprijină 3 milioane de utilizatori finali ai SAP, din peste 90 de țări.

„Vasta experiență și expertiză Atos în implementarea și managementul SAP S/4HANA au fost esențiale pentru succesul acestui proiect, în aceeași măsură fiind și buna noastră colaborare pe tot parcursul implementării. SAP S/4HANA reprezintă acum unul dintre principalele noastre sisteme, ce oferă angajaților o experiență modernă de utilizare și simplifică sarcinile administrative prin fluxuri de aprobare integrate, ajutându-ne la reducerea utilizării documentelor pe hârtie", a declarat Didier Klethi, Director General al DG FINS (Direcția Generală de Finanțe) din cadrul Parlamentului European.

Noul sistem oferă Parlamentului European o perspectivă mai bună a informațiilor privind deciziile critice (contabilitate bugetară, financiară și de active), sistemul SAP S4/HANA fiind constant actualizat pentru a asigura continuitatea activității, securitatea și respectarea reglementărilor în schimbare.

„Suntem extrem de încântați atât de livrarea primei transformări bazate pe suita SAP S/4HANA pentru o instituție europeană, cât și de modul de lucru al echipelor noastre care s-au ocupat de implementarea acestui proiect de succes. Acesta a fost gândit ca o transformare digitală completă, iar parteneriatul solid cu Parlamentul European ne-a ajutat în depășirea provocărilor tehnice. Putem afirma că această reușită demonstrează capacitățile și expertiza noastră solidă în gestionarea și furnizarea de programe de transformare SAP S/4HANA end-to-end", a declarat Pierre Barnabé, Head of Public Sector & Defense and Head of Big Data & Cybersecurity în cadrul Atos.

Pentru a facilita tranziția și pentru a evita orice impact asupra operațiunilor financiare, Atos a utilizat o abordare în etape pentru livrarea noului sistem SAP S/4HANA, astfel încât echipele sale au putut oferi o transformare sigură, cu un nivel ridicat de control, vizibilitate și management, dar și cu riscuri, efort și costuri reduse pentru Parlamentul European. Această abordare va fi aplicată, totodată, și în mentenanța ulterioară a sistemului.

Atos este lider global în transformare digitală cu 110.000 de angajați în 73 de țări și venituri anuale de 12 miliarde de euro. Numărul 1 în Europa în servicii de Cloud, Cybersecurity și High-Performance Computing, Grupul Atos oferă soluții end-to-end de Orchestrated Hybrid Cloud, Big Data, Business Applications și Digital Workplace. Grupul este Partenerul Global pentru Tehnologia Informației al Jocurilor Olimpice & Parlimpice și operează sub brandurile Atos, Atos Syntel și Unify. Atos este o Societate Europeană (SE), listată la Bursa din Paris cu indicele CAC 40.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO