1EUR = 4.8341 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Cu birouri de peste un miliard de euro în Bucureşti, Globalworth începe anul acesta construcţia a două noi clădiri

Globalworth, companie fondată de omul de afaceri Ioannis Papalekas, a ajuns la un portofoliu de 2,1 miliarde de euro, atât pe piaţa din România, cât şi pe cea din Polonia. Compania are în plan noi dezvoltări pentru Bucureşti. 

20 sep, 2018 | | ECONOMICA.net

Pe lângă clădirile de birorui pe care le deţine în Capitală, Globalworth şi-a extins anul acesta portofoliul de terenuri pentru noi proiecte. Compania deţine două terenuri în zona de nord, acolo unde şi-a construit un portofoliu de clădiri de birouri, unul în apropierea lacului Herăstrău şi un altul în centrul Capitalei, lângă clădirea Cathedral Plaza, toate potrivite pentru dezvoltări mixte. 

"Am prioritizat cele două terenuri din zona de nord a Bucureştiului, pe care le-am achiziţioant în prima jumătate din acest an şi ne aşteptăm să începem lucrările la cele două clădiri, Globalworth Square şi cea de-a patra clădire din proiectul Green Court, anul acesta", au declarat pentru ECONOMICA.NET reprezentanţii dezvoltatorului. 

Pe aceste două terenuri, cumpărate anul acesta cu 15,5 milioane de euro, compania va dezvolta un total de 40.000 de mp de spaţii de birouri. 

În ceea ce priveşte viitoare dezvoltări în următorii ani, compania spune că a cumpărat în luna iunie a acestui an un teren cu 2 milioane de euro, adiacent celui unde are acum în construcţie sediul Renault, din zona de vest a Capitalei, şi unde potenţialul de construcţie este de 60.000 de mp închiriabili de spaţii de birouri.  

Globalworth a realizat în primele şase luni din acest an un venit operațional net de 51,7 milioane de euro şi un profit de 56,3 milioane de euro, faţă de pierderea de de 6,6 milioane de euro consemnată în aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele financiare ale companiei. 

În total, dezvoltatorul deţine active cu o suprafaţă închiriabilă de 920.000 de mp, iar valoarea portofoliului a ajuns la 2,1 miliarde de euro, dintre care 1,2 miliarde sunt reprezentate de activele din România și aproape 1 miliard de euro de activele din Polonia. 

CITEŞTE ŞI Extinderea în imobiliarele din Polonia i-a adus dezvoltatorului Globalworth un profit de 56 de milioane de euro în primul semestru

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO