1EUR = 4.7204 RON | Bucureşti 30 º

Imobiliare

Cu cât s-au ieftinit în ultimul an locuinţele din marile oraşe

Preţurile locuinţelor vechi din Capitală şi din marile oraşe au înregistrat în ultimul an scăderi de până la 8%. Iată evoluţia preţurilor din marile oraşe.

17 noi, 2012 | ECONOMICA.net

Bucureşti

Valoarea medie e preţului cerut de proprietari pentru locuinţele vechi din Bucureşti a fost în luna octombrie de 1.054 euro/mp suprafaţă utilă, cu 4,3% mai puţin faţă de luna octombrie a anului trecut, arată indicele realizat de portalul imobiliare.ro. Cel mai mult s-au ieftinit garsonierele, al căror preţ mediu cerut a scăzut într-un an cu 6,2% şi s-a ajuns la o valoare medie  de 1.100 euro/mp. În cazul apartamentelor cu trei camere, scăderea anuală înregistrată a fost de 4,4%, în timp ce preţurile la apartamentele cu două camere au coborât cu 3,5%.

Braşov

În Braşov, valoarea medie cerută de proprietari în luna octombrie a fost de 841 euro/mp, cu 1,2 mai mică faţă de cea de acum 12 luni. Indicele imobiliare.ro arată că pretenţiile proprietarilor de apartamente au crescut şi cer preţuri mai mari. Astfel, pe segmentul garsonierelor s-a înregistrat o creştere anuală de 0,4%, iar în cazul apartamentelor cu două camere de 0,3%. Doar apartamentele cu trei camere s-au ieftinit în perioada octombrie 2011-octombrie 2012 cu 2,9%, ajungând la o valoare medie de 809 euro/mp.

Cluj-Napoca

Apartamentele vechi din Cluj-Napoca au ajuns luna trecută la un preţ mediu cerut de 974 euro/m, în scădere faţă de acum un an cu doar 0,3%. Aici, preţul mediu pentru o garsonieră a crescut într-un an cu 0,1%, în timp ce în cazul apartamentelor cu două camere se observă o stagnare. Apartamentele cu trei camere s-au ieftinit cu 1,8% în ultimul an şi sunt cele mai ieftine, calculat la preţul pe metru pătrat, de 941 euro.

Constanţa

Cele mai mari scăderi de preţuri la apartamentele vechi în perioada octombrie 2011- octombrie 2012 s-au înregistrat la Constanţa. Aici, preţurile cerute pentru apartamentele cu trei camere au scăzut cu 7,9%, ajungând la o valoare medie de 869 euro/mp. La acelaşi preţ mediu au ajuns şi locuinţele cu două camere, însă scăderea anuală a fost mai mică, de 6,5%. Garsonierele sunt mai ieftine cu 6,2%.


Timişoara

Scăderi de peste 5% s-au înregistrat şi în cazul locuinţelor vechi din Timişoara. Cel mai mult s-au ieftinit garsonierele, al căror preţ mediu cerut a ajuns la 840 euro/mp de la 890 euro/mp. Şi proprietarii apartamentelor cu două camere cer preţuri mai mici cu 5,3% faţă de acum un an, iar pe segmentul locuinţelor cu trei camere, scăderea a fost mai mică, de doar 3%.CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO