TVA 9%: Dispar preţurile psihologice tip .99 la produsele alimentare

Începând cu 1 iunie, o parte dintre retaileri vor renunţa la preţurile de tip x.99 lei în cazul produselor alimenatre, urmare a reducerii cotei de TVA de la 24% la 9%.
Economica.net - mie, 27 mai 2015, 10:11
TVA 9%: Dispar preţurile psihologice tip .99 la produsele alimentare

Retailerul german Lidl anunţă că, de la 1 iulie, odată cu reducerea TVA la alimente la 9%, nu va mai practica preţuri de genul  x.99, excepţie făcând produsele aflate la promoţie. Măsura este o consecinţă a faptului că lanţul de magazine va ieftini alimentele cu 12%, urmare a reducerii TVA. „O consecință directă și imediată a acestei reduceri, în ceea ce privește strict modul de calculare și afișare a prețurilor, este că vor dispărea prețurile psihologice de tipul „x.99 lei”, excepție făcând produsele aflate în promoție unde intervenția asupra prețului este suplimentară față de simpla reducere a cotei de TVA, a anunţat compania printr-un comunicat.

De altfel, de la la 1 iunie, Lidl va afișa la raft atât vechiul preț al produsului, cât și cel nou-cu 12% mai mic decât anteriorul. „Reducerea TVA-ului le va aduce clienților prețuri cu 12% mai mici și un plus direct în buzunarul lor”, anunţă un comunicat al companiei.

Discounterul a demarat, de asemenea, o campanie de informare, prin care vrea să le explice clienţilor cum procentul de 15% scăzut din valoarea actuală a TVA-ului se reflectă în noul preț al produsului ca o reducere la raft de 12%.

„Dacă un produs are prețul net de un 1 leu, până acum prețul de vânzare era 1.24 lei ( 0.24 lei reprezentând TVA-ul). De la 1 iunie, prețul de vânzare pentru același produs este de 1.09 lei (0.09 lei reprezentând TVA-ul), diferența dintre prețul inițial și cel de după reducerea TVA fiind de 15 bani, adică 12%”, explică compania.

Lidl este unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din Europa, activând în 26 de țări europene şi având peste 100 de centre logistice ce asigură aprovizionarea a peste 10.000 de magazine. În România,Lidl operează la nivel local 186 de magazine.

Te-ar mai putea interesa și
Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului
Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului
Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunţat miercuri că Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului....
S-a lansat apelul de proiecte pe hidrogen verde cu finanțare din PNRR
S-a lansat apelul de proiecte pe hidrogen verde cu finanțare din PNRR
Ministerul Energiei anunță astăzi lansarea procedurii competitive – Schemă de ajutor de stat având ca obiectiv Sprijinirea ...
Afacerile Wizrom Software au crescut anul trecut la 6,3 mil. euro. ”Cererea pentru software-urile HR a crescut cu aproape 50%”
Afacerile Wizrom Software au crescut anul trecut la 6,3 mil. euro. ”Cererea pentru software-urile HR a crescut cu aproape ...
Wizrom Software, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori și integratori de software de business din România, a înregistrat ...
Hell Energy investește 18 milioane de euro la Ungheni, în județul Mureș
Hell Energy investește 18 milioane de euro la Ungheni, în județul Mureș
Hell Energy investește 18 milioane de euro la Ungheni, în județul Mureș, a anunțat compania într-un comunicat de presă.