Cu ce preţuri la biletele de avion atacă EasyJet piaţa din România pentru a treia oară

Operatorul low-cost EasyJet revine cu zboruri de la Bucureşti, la şase ani de la ultima cursă. Din 28 martie, compania va lega Capitala de Milano cu zboruri care vor avea loc până în luna octombrie a acestui an. 
Andrada Ghira - Dum, 10 ian. 2021, 14:41
Cu ce preţuri la biletele de avion atacă EasyJet piaţa din România pentru a treia oară

Este pentru a treia oară când EasyJet va opera zboruri şi în România. Din 28 martie, compania va opera curse pe ruta Bucureşti-Milano Malpensa, asta după ce a încercat câteva luni în 2014-2015 să facă concurenţă Wizz Air şi Ryanair pe ruta Bucureşti-Londra, fără succes. 

EasyJet a intrat pentru prima dată în România în 2007, imediat după aderarea României la UE, atunci când şi Wizz Air a început să lanseze curse de pe aeroportul din Băneasa, folosit atunci pentru cursele low-cost. Primele zboruri au fost spre Madrid şi Milano, acolo unde sunt cele mai mari comunităţi de români. În toamna lui 2014, compania revenea cu zboruri de la Bucureşti, dar de data aceasta spre Londra. Concurenţa acerba de pe cea mai aglomerată rută de la Bucureşti şi-a spus cuântul, iar compania a renunţat la piaţa românească în martie 2015. 

Iată mai jos o comparaţie a preţurilor practicate de ceilalţi operatori spre toate aeroporturile care deservesc Milano. Nu toate companiile aeriene care zboară de la Bucureşti aterizează pe acelaşi aeroport. 

61 de euro/bilet dus-întors este preţul EasyJet pentru perioada 5-12 iunie. În acest preţ nu este inclus bagajul la cală, ci doar unul mic, şi nici alte servicii, precum alegerea locurilor. Dacă nu vă interesează locul în avion, se poate sări peste acest pas, iar sistemul va aloca aleatoriu un loc. Dar, dacă e nevoie de bagaj, preţul este destul de piperat: 40 de euro pentru 15 kg sau 46 de euro pentru 23 de kg. În acest caz, preţul creşte la 153 de euro. 

La Blue Air, un bilet care include doar bagajul mic în cabină costă tot 61 de euro. Dacă adăugam şi un bagaj de cală de 23 de kg, preţul urcă la 118 euro. 

Wizz Air aterizează pe aeroportul din Bergamo, iar preţul unui bilet pentru aceeaşi perioadă este de 128 de euro. Cu tot cu bagaje, biletul ajunge la 180 de euro.

La TAROM nu am găsit bilet pentru această perioadă, ci pentru 4-11 iunie, când preţul unui bilet, ce include şi bagajul de cală este de 253 de euro. 

19-25 iulie, bilete cu bagaj de cală inlcus 

  • EasyJet: 156 euro
  • Blue Air: 137 euro
  • Wizz Air 323 euro
  • TAROM: 271 euro
23-19 august, bilete cu bagaj de cală inclus 
  • EasyJet: 156 euro
  • Blue Air: 157 euro
  • Wizz Air: 170 euro
  • TAROM: 253 euro
17-24 octombrie 
  • EasyJet: 479 euro
  • Blue Air: 98 euro
  • Wizz Air: 169 euro
  • TAROM: N/A
EasyJet este o companie low-cost din Marea Britanie, care a realizat în anul fiscal încheiat la 30 septembrie venituri în scădere cu 53%, la 3 miliarde de euro, a transportat 48 de milioane de pasageri, cu 50% mai puţini, iar gradul de ocupare al aeronavelor s-a redus de la 91,5% la 87,2%, toate pe fondul pandemiei COVID-19, arată datele financiare ale operatorului. 
Te-ar mai putea interesa și
Salariile personalului de la sol al Lufthansa vor creşte până la 18%
Salariile personalului de la sol al Lufthansa vor creşte până la 18%
Personalul de la sol al Lufthansa va beneficia de o creştere a salariilor de până la 18%, după ce s-a ajuns la un acord în disputa privind contractul colectiv de muncă, transmite DPA....
INS: Pensia medie lunară în România a ajuns la 2.113 lei, în 2023
INS: Pensia medie lunară în România a ajuns la 2.113 lei, în 2023
Pensia medie lunară a crescut cu 13,9%, în 2023, comparativ cu anul precedent, până la valoarea de 2.113 lei, a anunţat, ...
Grupul Agricover a ajuns la un profit net de 44,1 miloane de lei anul trecut și a decis să acorde dividende începând din acest an
Grupul Agricover a ajuns la un profit net de 44,1 miloane de lei anul trecut și a decis să acorde dividende începând ...
Agricover Holding, un grup de companii care activează în sectorul de agribusiness european, lider de piață în România, ...
Scotty The AI își face intrarea pe MEXC cu o creștere de preț de 33% (P)
Scotty The AI își face intrarea pe MEXC cu o creștere de preț de 33% (P)
La momentul redactării acestui articol, moneda meme nou apărută în spațiul crypto, Scotty the AI, a avut un debut surprinzător ...