Cu ce vor fi inlocuite parolele pe internet

În fiecare an auzim despre zeci de atacuri informatice în urma cărora hackerii au pus mâna pe datele de idemtificare a milioane de utilizatori care pot suferii diverse prejudicii mai ales materiale.
Economica.net - Dum, 19 mai 2013, 09:38
Cu ce vor fi inlocuite parolele pe internet

Nimeni nu poate să reţină câte o parolă pentru fiecare site pe care îl accesează, iar din acest motiv un studiu al Delloite peste 90% dintre utilizatorii de internet sunt vulnerabili în faţa atacatorilor pentru că folosesc o singură combinaţie de criptare pentru majoritatea conturilor pe care le accesează. Cum nu toate site-urile investesc în metode avansate de securitate atacatorii obţin datele şi astfel pot pătrunde în cele mai avansate sisteme posibile fără nici cea mai mică piedică, informează time.com.

O alianţă formată din PayPal, cel mai mare procesator de plăţi online, şi Google, cel mai mare motor de căutare au realizat o alianţă, FIDO (Fast Identity Online) care îşi propune să găsească noi metode de  securizare a internetului.

Camerele cu care sunt dotate computerele şi device-urile mobile, smartphone-uri şi tablete, sunt dotate cu camere cu rezoluţie ridicată, capabile să te recunoască sau să îţi recunoască amprenta oculara. Se aşteaptă ca anul viitor smartphone-urile cu cititor de amprentă să invadeze piaţa sau ecrane touch capabile să îţi recunoască semnătura sunt viitoarele metode de securitate la care se lucrează.

Pe lângă semnele biometrice, utilizatorii ar putea să folosească un dispozitiv care se va conecta prin USB care să permită computerelor să recunoască prezenţa utilizatorului şi astfel acesta abia atunci să poată introduce o combinaţie de cifre şi litere pentru autentificare.

PayPal ia în calcul  ca în curând să introducă autentificarea pentru conturi prin amprentă vocală faţă de metoda clasică.

Te-ar mai putea interesa și
Schimbarea furnizorului de energie electrică: ce economii la factură pot face românii comparativ cu ceilalți europeni
Schimbarea furnizorului de energie electrică: ce economii la factură pot face românii comparativ cu ceilalți europeni
Momentan, economiile la factură care pot fi făcute de consumatorii români la schimbarea furnizorului sunt mici față de ce se întâmplă pe piețele din Europa, dar lucrurile se vor schimba în......
Cum au schimbat pesta porcină și pandemia piața alimentară. Importăm și carne și animale vii
Cum au schimbat pesta porcină și pandemia piața alimentară. Importăm și carne și animale vii
Din 2016, ultimul an în care România a fost liberă de pesta porcină africană, cantitatea de carne de porc importată ...
Cum arată tramvaiele turcești care ar putea sosi în vară la Timișoara
Cum arată tramvaiele turcești care ar putea sosi în vară la Timișoara
Primarul Timișoarei Dominic Fritz a anunțat săptămâna aceasta că primele tramvaie turcești din comanda de 21 de garnituri ...
Datoria publică şi deprecierea leului. Creditele în valută ale populaţiei mai reprezintă doar 10% din totalul creditelor – analiză
Datoria publică şi deprecierea leului. Creditele în valută ale populaţiei mai reprezintă doar 10% din totalul creditelor ...
O depreciere mai accentuată a leului nu ar pune presiune pe împrumuturile în valută, aşa cum s-a întâmplat în criza ...