1EUR = 4.8347 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Cu o capitalizare de 6,1 miliarde de euro, NEPI Rockcastle devine cel mai mare jucător de pe piaţa imobiliară din regiune

Noua companie rezultată din fuziunea fondurilor sud-africane NEPI, prezent în România, şi Rockcastle, a debutat ieri, 12 iulie pe bursele de la Johannerburg şi Amsterdam, la un preţ iniţial de 175,6 rand sud-african, respectiv 11,33 euro pe acţiune, se arată într-un comunicat remis Bursei de la Bucureşti. 

13 iul, 2017 | | ECONOMICA.net

Capitalizarea de piaţă a NEPI Rockcastle la listare a fost de aproximativ 6.1 miliarde euro (94.6 miliarde ZAR). Noua companie, NEPI Rockcastle, a devenit cel mai mare jucător de pe piaţa imobiliară din regiune şi una dintre cele mai mari din Europa Continentală.

NEPI este listată pe Bursele de la Johannesburg şi Bucureşti, în timp ce Rockcastle este listată principal tot în Adrica de Sud şi Mauritius, deşi tranzacţionarea acţiunilor celor două companii a fost suspendată. Pe lângă listarea din Africa de Sud, noua companie, NEPI Rockcastle este listată şi la Euronext Amsterdam.

Acţionarii Rockcastle vor primi 1 acţiune NEPI Rockcastle pentru fiecare 4,7 acţiuni Rockcastle deţinute la data de vineri, 14 iulie 2017. Orice drept la o fracţiune a unei acţiuni NEPI Rockcastle se va face prin rotunjirea în jos până la cel mai apropiat număr întreg (rezultând astfel doar alocarea integrală a acţiunilor NEPI Rockcastle) cu plata diferenţei în numerar către acţionarii care deţin fracţiuni ("plata în numerar"). Acest mecansim nu se va aplica acţionarilor NEPI, aceştia primind 1 acţiune NEPI Rockcastle pentru fiecare acţiune NEPI deţinută la data de vineri, 14 iulie 2017", se mai arată în documentul citat. 

NEPI este cel mai mare dezvoltator de pe piaţa locală, cu un portofoliu de active de 2,69 miliarde de euro la sfârşitul lunii martie 2017, şi este cel mai mare proprietar de centre comerciale din România. NEPI mai deţine centre comerciale şi în Slovacia, Croaţia, Republica Cehă şi Serbia. Rockcastle, cu active de 1,77 miliarde de euro la sfârşitul lunii martie 2017, deţine patru centre operaţionale în Polonia, unul în Cehia şi altul in Zambia.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO