Cu trenul la mare: Cel mai rapid, Tomis Expres, ajunge din Capitală în Constanța în doar două ore

Unii operatori de transport feroviar de persoane și-au prezentat ofertele cu ocazia sărbătorilor pascale și a zilei de 1 Mai. Cei interesați să meargă pe litoral în această perioadă au la dispoziție mai multe trenuri, cel mai rapid, Tomis Expres, ajungând la destinație în doar două ore.
Anemona Andone - lun, 19 apr. 2021, 22:18
Cu trenul la mare: Cel mai rapid, Tomis Expres, ajunge din Capitală în Constanța în doar două ore

„În perioada 30 aprilie – 4 mai 2021, cu prilejul minivacanței de Paște și a zilei de 1 Mai, CFR Călători va asigura, în plus faţă de trenurile existente în programele de circulaţie, legături cu trenuri directe din Bucureşti Nord, Iaşi / Suceava, Timişoara Nord, Arad, Craiova, Baia Mare, Cluj Napoca, Brașov spre Constanţa și staţiunile de pe litoral, inclusiv Mangalia (vezi Anexă trenuri)”, spun reprezentanții operatorului de stat.

De asemenea, CFR Călători va suplimenta trenurile către cele mai solicitate destinații cu vagoane clasă, de dormit și cușetă pentru asigurarea mobilității pasagerilor în condiții de siguranță și confort. Inclusiv trenul de Iași/Suceava cu destinația Mangalia și retur va avea în compunere vagoane cușetă, potrivit reprezentanților companiei.

CFR Călători roagă pasagerii să își planifice din timp călătoria, să folosească toate trenurile puse la dispoziție și să îşi procure din timp legitimaţiile de călătorie. „Facem apel la călători să nu urce în tren fără bilet de călătorie, dacă la ghișeu/casa de bilete li se comunică faptul că locurile au fost epuizate”, atrag atenția reprezentanții CFR Călători.

Cel mai rapid tren de la București către Constanța în perioada menționată este Tomis Expres, operat de CFR Călători. Fără opriri intermediare, acesta ajunge în orașul de la Marea Neagră în doar două ore, iar un bilet costă 54,05 lei.

tomis expres

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Softrans te duce la mare cu 34 de lei

Un alt operator feroviar de transport persoane care mai operează trenuri spre Constanța în perioada menționată este Softrans. O călătorie București – Constanța cu trenurile Hyperion ale Softrans costă 34 de lei și durează două ore și opt minute.

„Începând cu data de 01.05.2021 revin trenurile spre mare, cu plecare atât din Craiova, cât și din Brașov! Vă așteptăm să efectuați rezervări pe site-ul nostru pentru a avea locuri asigurate”, spun reprezentanții Softrans.

Astra Trans Carpatic revine la mare din 29 aprilie

Și operatorul privat Astra Trans Carpatic reia operarea de trenuri către litoral începând din 29 aprilie, conform informațiilor de pe Mersul Trenurilor. Cu plecare la ora opt dimineața din Gara de Nord, trenul Astra Trans Carpatic ajunge după patru opriri în Constanța la 10:23. Prețul unei călătorii la clasa a doua cu loc pe scaun este de 59,5 lei. Acest tren merge mai departe apoi către Mangalia.

Transferoviar Călători introduce trenuri spre litoral din 14 iunie

Un alt operator privat care introduce trenuri spre litoral este Transferoviar Călători, însă începând cu data de 14 iunie, conform informațiilor de pe pagina sa de Facebook.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Astfel, compania operează din 14 iunie pe relația București Nord – Constanța cu o pereche de trenuri care parcurge distanța de 225 de kilometri dintre cele două orașe în circa trei ore, având 12 opriri intermediare. Prețul unei călătorii la clasa a doua este de 36 de lei, conform informațiilor de pe site-ul propriu.

Acelați operator mai introduce trenuri către Mangalia, dar din Buzău. „Din 26 iunie ajungi cu trenul TFC de la Buzău la Mangalia”, anunță reprezentanții Transferoviar Călători.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
SUA, pregătite să-şi sporească prezenţa militară în Europa de Est dacă Ucraina va fi atacată – responsabil american
SUA, pregătite să-şi sporească prezenţa militară în Europa de Est dacă Ucraina va fi atacată – responsabil ...
Statele Unite, pe lângă sancţiunile economice, sunt pregătite să-şi sporească prezenţa militară în Europa de Est ...
INS a revizuit în sus creşterea economică din trimestrul III, la 0,4%
INS a revizuit în sus creşterea economică din trimestrul III, la 0,4%
Institutul Naţional de Statistică (INS) a revizuit în sus creşterea economică din trimestrul III al acestui an, la 0,4%, ...
Teilor Holding a atras 45 milioane de lei în cel mai mare plasament privat pentru obligațiuni corporative din istoria pieței AeRO
Teilor Holding a atras 45 milioane de lei în cel mai mare plasament privat pentru obligațiuni corporative din istoria pieței ...
Teilor Holding SA a închis cu succes prima emisiune de obligațiuni corporative și a atras 45 de milioane de lei de la ...