Cu trenul la mare: Cel mai rapid, Tomis Expres, ajunge din Capitală în Constanța în doar două ore

Unii operatori de transport feroviar de persoane și-au prezentat ofertele cu ocazia sărbătorilor pascale și a zilei de 1 Mai. Cei interesați să meargă pe litoral în această perioadă au la dispoziție mai multe trenuri, cel mai rapid, Tomis Expres, ajungând la destinație în doar două ore.
Anemona Andone - lun, 19 apr. 2021, 22:18
Cu trenul la mare: Cel mai rapid, Tomis Expres, ajunge din Capitală în Constanța în doar două ore

„În perioada 30 aprilie – 4 mai 2021, cu prilejul minivacanței de Paște și a zilei de 1 Mai, CFR Călători va asigura, în plus faţă de trenurile existente în programele de circulaţie, legături cu trenuri directe din Bucureşti Nord, Iaşi / Suceava, Timişoara Nord, Arad, Craiova, Baia Mare, Cluj Napoca, Brașov spre Constanţa și staţiunile de pe litoral, inclusiv Mangalia (vezi Anexă trenuri)”, spun reprezentanții operatorului de stat.

De asemenea, CFR Călători va suplimenta trenurile către cele mai solicitate destinații cu vagoane clasă, de dormit și cușetă pentru asigurarea mobilității pasagerilor în condiții de siguranță și confort. Inclusiv trenul de Iași/Suceava cu destinația Mangalia și retur va avea în compunere vagoane cușetă, potrivit reprezentanților companiei.

CFR Călători roagă pasagerii să își planifice din timp călătoria, să folosească toate trenurile puse la dispoziție și să îşi procure din timp legitimaţiile de călătorie. „Facem apel la călători să nu urce în tren fără bilet de călătorie, dacă la ghișeu/casa de bilete li se comunică faptul că locurile au fost epuizate”, atrag atenția reprezentanții CFR Călători.

Cel mai rapid tren de la București către Constanța în perioada menționată este Tomis Expres, operat de CFR Călători. Fără opriri intermediare, acesta ajunge în orașul de la Marea Neagră în doar două ore, iar un bilet costă 54,05 lei.

tomis expres

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Softrans te duce la mare cu 34 de lei

Un alt operator feroviar de transport persoane care mai operează trenuri spre Constanța în perioada menționată este Softrans. O călătorie București – Constanța cu trenurile Hyperion ale Softrans costă 34 de lei și durează două ore și opt minute.

„Începând cu data de 01.05.2021 revin trenurile spre mare, cu plecare atât din Craiova, cât și din Brașov! Vă așteptăm să efectuați rezervări pe site-ul nostru pentru a avea locuri asigurate”, spun reprezentanții Softrans.

Astra Trans Carpatic revine la mare din 29 aprilie

Și operatorul privat Astra Trans Carpatic reia operarea de trenuri către litoral începând din 29 aprilie, conform informațiilor de pe Mersul Trenurilor. Cu plecare la ora opt dimineața din Gara de Nord, trenul Astra Trans Carpatic ajunge după patru opriri în Constanța la 10:23. Prețul unei călătorii la clasa a doua cu loc pe scaun este de 59,5 lei. Acest tren merge mai departe apoi către Mangalia.

Transferoviar Călători introduce trenuri spre litoral din 14 iunie

Un alt operator privat care introduce trenuri spre litoral este Transferoviar Călători, însă începând cu data de 14 iunie, conform informațiilor de pe pagina sa de Facebook.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Astfel, compania operează din 14 iunie pe relația București Nord – Constanța cu o pereche de trenuri care parcurge distanța de 225 de kilometri dintre cele două orașe în circa trei ore, având 12 opriri intermediare. Prețul unei călătorii la clasa a doua este de 36 de lei, conform informațiilor de pe site-ul propriu.

Acelați operator mai introduce trenuri către Mangalia, dar din Buzău. „Din 26 iunie ajungi cu trenul TFC de la Buzău la Mangalia”, anunță reprezentanții Transferoviar Călători.

 

Te-ar mai putea interesa și
Ce se întâmplă cu leul în această dimineaţă – curs valutar interbancar 06.05.2021
Ce se întâmplă cu leul în această dimineaţă – curs valutar interbancar 06.05.2021
Leul începe ziua la valori apropiate de cele anunţate ieri de Banca Naţională la cursul de referinţă....
Autostrada Sibiu – Pitești: Pe unde ar putea trece tronsonul 3, cel mai scump lot de autostradă din România VIDEO
Autostrada Sibiu – Pitești: Pe unde ar putea trece tronsonul 3, cel mai scump lot de autostradă din România VIDEO
Pasionații de infrastructură au postat imagini cu traseul orientativ al viitorului tronson 3 din Autostrada Sibiu - Pitești ...
Producătorul român de încălțăminte Marelbo atacă piața ucraineană. A deschis un prim magazin la Cernăuți și investește în sediu, depozit și magazin online
Producătorul român de încălțăminte Marelbo atacă piața ucraineană. A deschis un prim magazin la Cernăuți și investește ...
Marelbo, producătorul de încălțăminte din Suceava, deținut de Aurel Bobu, își reia planurile de expasiune sistate ...
România nu a transpus Directiva privind practicile comerciale neloiale, în termen. Cum ar trebui să funcționeze relația cumpărător-retailer, cazul Danemarcei
România nu a transpus Directiva privind practicile comerciale neloiale, în termen. Cum ar trebui să funcționeze relația ...
Până la data de 1 mai 2021, România, ca și celelate state membre, ar fi trebui să transpună în legislația națională ...