Cuc și-a făcut bilanţul la Transporturi. În 10 luni spune că a lansat licitaţii pentru construcţia a 300 de kilometri de șosea rapidă

Răzvan Cuc, fostul ministru al Transporturilor, spune că în mandatul său de 10 luni au fost scoase la licitație proiecte de dezvoltare a infrastructurii rutiere de 14,85 miliarde de lei, inclusiv construcția a 300 de kilometri de șosea rapidă. Vezi cum arată bilanțul său și ce proiecte urmează să mai fie lansate până la finalul anului.
Economica.net - mie, 18 oct. 2017, 19:02
Cuc și-a făcut bilanţul la Transporturi. În 10 luni spune că a lansat licitaţii pentru construcţia a 300 de kilometri de șosea rapidă

„Misiunea mea la Ministerul Transporturilor se încheie după 10 luni”, spune Răzvan Cuc pe pagina sa de Facebook, menționând că în acest timp a deblocat mari proiecte de infrastructură rutieră.

Conform tabelelor prezentate de către acesta, în mandatul său au fost scoase la licitație proiecte de infrastructură rutieră în valoare de 14,85 miliarde de lei, inclusiv construcția a 300 de kilometri de autostradă și drum expres. Lista cuprinde proiecte mari precum Autostrada Sibiu – Pitești lot 1 și 5 (44 km), Autostrada de Centură București Sud (51 km), Autostrada Suplacu de Barcău – Borș (60 km), Drum Expres Craiova – Pitești (124 km).

Cuc mai spune că a lăsat în lucru proiecte în valoare de circa 16 miliarde de lei, pentru a fi lansate până la finalul anului. Acestea cumulează peste 200 km de șosea de mare viteză și includ Autostrada de Centură București Nord (50 km), Autostrada Sibiu – Pitești lot 2,3 și 4 (79 km) și Autostrada Mihăiești – Suplacu de Barcău (81 km).

Tot în domeniul rutier, Răzvan Cuc a prezentat evoluția lucrărilor la autostrăzi de la începutul anului. Cele mai mari progese se observă pe șantierul de la intarea în Capitală a Autostrăzii București – Ploiești, precum și pe tronsoanele programate pentru inaugurare anul acesta: loturile 3 și 4 din Autostrada Sebeș – Turda și lotul 4 din Autostrada Lugoj – Deva.

În domeniul feroviar, a fost demarată în mandatul său procedura pentru modernizarea a 128 de kilometri de cale ferată între Brașov și Sighișoara (6,6 miliarde de lei) și au fost contractate sau se află în curs de contractare lucrări pentru modernizarea a 119 km pe tronsonul Radna – Gurasada – Simeria, în valoare de 7,8 miliarde de lei.

De asemenea, Tarom și-a crescut flota în mai cu primele două aeronave în leasing operațional, B737 – 8NG, urmând ca în decembrie să fie aduse și cele două aeronave lung curier pentru legătura cu SUA, Canada și China. Tot în decembrie ar urma să fie demarată procedura pentru restul de 26 de aeronave care au urma să intre în flota companiei de stat, conform Programului de Guvernare.

„Voi continua proiectele de infrastructură din funcția de deputat în Parlamentul României”, a mai spus fostul ministru al Transporturilor.

Răzvan Alexandru Cuc a fost numit ministru al Transporturilor în ianuarie. Acesta este licenţiat în economie, la Universitatea Americană, Bucureşti (2002 – 2006) şi licenţiat în drept, la Facultatea de Drept şi Administraţie Publică, Universitatea Hyperion, Bucureşti (2009 – 2012), potrivit site-ului alegeriparlamentare2016.ro.

De asemenea, Răzvan Alexandru Cuc a deţinut funcţiile de: expert, Divizia Pieţe Interne, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) (2006 – 2007); expert asistent, Direcţia Politici Economice, MECMA (2007 – 2010); administrator, SC Pan D’Or SRL (companie de panificaţie) (2010 – 2012); a fost director general, Zona Liberă Giurgiu (din 2012); consilier judeţean PP-DD (2012 – 2016).

Cuc a fost numit secretar de stat la Ministerul Transporturilor, prin decizia premierului Victor Ponta din data de 20 octombrie 2015, ocupând această funcţie până la 30 mai 2016.

La alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 a fost ales deputat din partea Partidului Social Democrat în circumscripţia electorală nr.19 Giurgiu. Este membru al Comisiei pentru transporturi şi infrastructură a Camerei Deputaţilor.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...