Cuc: Noi nu avem nicio problemă cu Uber şi cu Clever, noi dăm o ordonanţă care să combată pirateria

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că autorităţile nu vor să interzică activitatea firmelor precum Uber şi Clever, ci vor ca toată lumea să urmeze acceaşi legislaţie. "Noi nu avem nicio problemă cu Uber şi cu Clever, noi dăm o ordonanţă care să combată pirateria", a spus el, citat de News.ro. 
Economica.net - joi, 21 mart. 2019, 14:14
Cuc: Noi nu avem nicio problemă cu Uber şi cu Clever, noi dăm o ordonanţă care să combată pirateria

„Noi nu avem nicio problemă cu Uber şi cu Clever, noi dăm o ordonanţă care să combată pirateria. S-a născut această marotă că avem ceva cu Uber. Nu avem nimic. Şi partea de Uber va fi probabil reglementată în perioada următoare. Nu are nimeni absolut nimic, nu vrem să-i interzicem, nu vrem să-i scoatem de pe piaţă, din contră vrem ca toată lumea să urmeze aceeaşi legislaţie. Există o regulă, toată lumea să urmeze regula respectivă”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Răzvan Cuc.

Cuc a precizat că proiectele de ordonanţă privind firmele de car sharing au fost în consultare publică, iar despre cei de la Uber a afirmat că nu ştie dacă au venit, „dar dacă nu au venit trebuia să vină acolo şi să-şi spună punctul de vedere”, potrivit News.ro.

În acelaşi timp, reprezentanţii companiilor de ridesharing Uber şi Taxify solicită Guvernului să amâne o potenţială Ordonanţa de Urgenţă care poate duce la limitarea sau dispariţia serviciilor alternative de transport urban.

„În legătură cu protestele de astăzi şi OUG-ul pentru modificarea legii taximetriei, care poate duce la limitarea sau dispariţia serviciilor alternative de transport urban, poziţia comună a companiilor de ridesharing Uber şi Taxify rămâne neschimbată. Apreciem deschiderea Guvernului la dialog şi îi asigurăm de cooperarea noastră deplină pentru modernizarea legislaţiei de transport, în linie cu recomandările Comisiei Europene, conform căreia aceste servicii noi trebuie reglementate şi nu interzise. Până când vom avea şi în România un cadru de reglementare pentru noile servicii de transport alternativ, cadru similar altor ţări membre UE, solicităm membrilor Guvernului să amâne o potenţială Ordonanţa de Urgenţă, în numele celor peste 2 milioane de utilizatori şi a zecilor de mii de şoferi care folosesc platformele noastre pentru a-şi câştiga existenţa”, se arată într-un comunicat comun al celor două companii.

Potrivit documentului, această nouă industrie a serviciilor alternative de transport a contribuit cu zeci de milioane de euro la economia locală şi la crearea şi menţinerea a zeci de mii de locuri de muncă ce aduc noi taxe la bugetele publice.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria ar putea amâna adoptarea euro pentru sfârşitul anului 2025 din cauza inflaţiei
Bulgaria ar putea amâna adoptarea euro pentru sfârşitul anului 2025 din cauza inflaţiei
Guvernatorul Băncii Naţionale a Bulgariei, Dimitar Radev, a declarat joi că aderarea Bulgariei la zona euro ar putea fi amânată pentru sfârşitul anului 2025, în loc să aibă loc la 1......
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
 Dacă Ucraina pierde războiul, preşedintele rus Vladimir Putin nu va negocia niciodată pacea, a declarat joi şeful ...
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți de sistem
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți ...
Restaurantele și hotelurile își vor putea stabili singure un calendar prestabilit în care ambalajele cu garanția de ...
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky, a obținut licența de operator aerian străin, oferită de Agenția Canadiană de Transport, care îi oferă permisiunea ...