Cum a ajuns un start-up românesc în Marea Britanie prin intermediul Linkedin

Proptech-ul Bright Spces, dezvoltat în România și care printre acționari multe nume cunoscute în imobiliarele de la noi, a ajuns să ofere servicii și în Marea Britanie. Totul prin intermediul Linkedin.
Andrada Ghira - Dum, 21 mart. 2021, 17:03
Cum a ajuns un start-up românesc în Marea Britanie prin intermediul Linkedin

Platforma digitală de leasing și management al spațiilor comerciale Bright Spaces a ajuns și în Marea Britanie. Oliver Moorhouse, directorul firmei Moorland Property Solutions, care deţine spaţii de închiriat din Northwich, un oraş de lângă Liverpool, a auzit de proprtech-ul românesc prin intermediul Linkedin.

„Unii chiriași nu au crezut că este posibil să renunți la pereți și să păstrezi doar coloanele de rezistență. Astfel, am început să mă interesez cum putem prezenta, în mod digital, cum ar arăta spațiul fără pereți, astfel încât chiriașii să nu trebuiască să își mai folosească imaginația. Am aflat de Bright Spaces prin intermediul LinkedIn, așa că l-am contactat pe Bogdan și am discutat despre cum ne poate ajuta Bright Spaces”, spune britanicul.

Şi astfel, prin Linkedin, Bright Spaces a ajuns să implementeze pentru prima oară soluţia de soluția sa de vizualizare și închiriere digitală pentru Brickfield Business Centre, un proiect din afara ţării. Britnicul poate acum să le ofere potenţialilor clienți posibilitatea vizualizării, interacțiunii, şi să închirieze spații care variază de la 100 la 1.600 mp. Dezvoltatorul pune accent pe flexibilitate și pe importanța tehnologiei în facilitarea procesului de închiriere pentru viitorii chiriași.

Bogdan Nicoară, CEO & Cofondator, Bright Spaces, spune că acesta e un pas important în direcţia lansării internaţionale a business-ului. În toamna lui 2019, firma obţinuse o finanțare de 185.000 de pentru dezvoltare și implementare. Finanțarea a fost coordonată de compania Sparking Capital, în calitate de Lead Investor, avându-i alături pe Growceanu Angel Investment și pe Ilinca Păun, care a coordonat filiala locală a Colliers Internatonal şi care este cunoscută pe piaţa imobiliară.

Cine mai foloseşte Bright Spaces

Dar, până să ajungă la Oliver Moorhouse în Marea Britanie, proptech-ul românesc a implementat sistemul în proiecte din Bucureşti. Asfel că, împreună cu Skanska, compania a lansat în toamna anului trecut platforma de vizualizare interactivă 3D, implementată pentru prima oară, la proiectul Equilibrium din București. Au urmat apoi Vox Technology Park din Timişoara şi One United Properties.

Ce face Bright Spaces

Chiriașilor și agenții imobiliari pot să vadă spațiile de business prin tururi virtuale, într-un mediu virtual 3D. Dar mai pot să şi ceară oferte personalizate pentru fiecare etaj sau spaţiu, să rezerve tururi live, să descopere punctele de interes din jurul clădirii, ce cafenele şi restaurante se află în apropiere. Tot prin intermediul platformei ma pot fi descărcate şi materialele de prezentare, atât în format videpo cât şi audio. În plus, tot aşa clienţii pot aveea acces şi la detaliile tehnice ale clădirii.

Cine investeşte în Bright Spaces

Bright Space a atras atenţia mai mulor nume din imobilarele de la noi. Nicoară este acţionar majoritar cu 69,3%, urmat de Sparking Capital, ci 12,79%, Ionuţ Andrei Constantin cu 8,08%, Grow Vehicle 001 şi Property Technology cu 4,04% şi Cagils Invest cu 2,02%.

26 de acţionari are Sparking Capital, printre care  şi Viorel Opaiţ şi Costin Bănică de la JLL, Dorin Mateiu, unul dintre cei mai bogaţi şi discreţi oameni de afaceri români, Cristian Ludovic Pop, care a vândut lanţul de magazine de animale Animax, directori din OMV Petrom, avocatul Sergiu Gîdei sau investitori in IT. Ionel Marian Ciucioi, directorul general şi preşedintele Consiliului de Administraţie Vrancart S.A se numără şi el printre acţionari, dar şi Crisina Dăianu, partener  în cadrul Dentos. Adrian Erimescu, co-fondatorul Imobiliare.ro este şi el acţionar în Bright Spaces, prin Grow Hehicle 001.

Cine este Bright Spaces

Bright Spaces  este un startup proptech european, dezvoltat în România, ce oferă o soluție digitală completă de prezentare și ofertare a clădirilor de birouri și a spațiilor disponibile din acestea. Cu ajutorul vizualizării în mediu 3D, disponibilitatea digitală a spațiilor și diferite module de automatizare, optimizare și digitalizare a acțiunilor specifice procesului de închiriere de spații de birouri, Bright Spaces urmărește creșterea numărului de cereri relevante și închiderea mai rapidă a înțelegerilor comerciale din acest segment.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...