1EUR = 4.7582 RON | Bucureşti 27 º

Companii

Telefonul care a schimbat lumea

Apple lansa acum cinci ani primul iPhone. De atunci şi până astăzi, iPhone a schimbat afacerile Apple şi a transformat compania în cea mai valoroasă din lume.

30 iun, 2012 | ECONOMICA.net

Acum cinci ani, pe 29 iunie 2007, Apple lansa primul iPhone în Statele Unite ale Americii. De atunci, iPhone a fost îmbunătăţit de patru ori iar succesul acestui dispozitiv este fără precedent, scrie Mashable.com. Până în martie 2012, Apple a vândut 218 milioane de iPhone-uri.

Mai jos, graficul vânzărilor iPhone în milioane de unităţi.

În doar cinci ani, iPhone a schimbat drastic afacerile Apple. Dacă în 2007 vânzările iPhone reprezentau doar o mică cifră din afacerile companiei, în ultimul trimestru, acestea reprezentau 58% din veniturile Apple. În graficul de mai jos sunt reprezentate veniturile în milioane de dolari.

Afacerile cu iPhone ale Apple sunt acum mai mari decât unele dintre cele mai mari companii din SUA. În imaginea de mai jos, în cazul Apple sunt incluse vânzările de iPhone, servicii şi accesorii. În imaginea de mai jos sunt redate veniturile în primul trimestru al acestui an.

iPhone a făcut din Apple cea mai valoroasă companie din lume. În funcţie de capitalizarea bursieră, aceasta a crescut de la 106 miliarde dolari în 2007, la 536 miliarde de dolari în iunie 2012.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO