1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Companii

Cum a trecut retailerul grec Jumbo peste Grexit. România a devenit ţara cheie pentru ei

În ciuda problemelor din ţara de origine, cel mai mare retailer de jucării şi produse pentru casă din Grecia nu se confruntă cu probleme de lichiditate sau datorii. Compania se concentrează acum pe piaţa din România, unde vor deschide un nou magazin, în octombrie.

29 sep, 2015 | ECONOMICA.net

Jumbo, cel mai mare retailer de jucării şi de produse pentru casă din Grecia, care operează 6 magazine în România, a trecut cu bine peste situaţia politico-financiară dificilă din ţara de origine şi îţi îndreaptă privirea spre ţara noastră. "Într-o perioadă foarte dificilă a economiei din Grecia, de mari incertitudini, Grupul a fost pregătit cu suficiente rezerve pentru a face faţă şocului iniţial. De asemenea, companiile din Grup au fost suficient capitalizate astfel încât nu am avut probleme de lichiditate şi nu am înregistrat datorii. În acest an fiscal ne vom concentra pe piaţa din Grecia unde vom restructura reţeua de magazine în vederea creşterii productivităţii. Este de notat că România este ţara asupra căreia se va concentra planul nostru de investiţii în următorii ani", se arată într-un comunicat al companiei.  

Potrivit sursei citate, Jumbo va deschide următorul magazin din ţara noastră, al şaptelea, în luna octombrie. Unitatea va fi inaugurată în Piteşti, în spaţiul ocupat până anul trecut de retailerul de bricolaj OBI şi va avea o suprafaţă de 12.000 de mp. 

Jumbo a înregistrat în România în anul fiscal încheiat în iunie 2015 vânzări de 24,8 milioane euro şi un profit net de 5,54 milioane euro.

La nivel de grup, în anul fiscal 2015, care se termină la 30 iunie, grupul a raportat o creştere a business-ului cu 7,5% în termeni comparabili faţă de anul trecut, până la 582,5 milioane de euro Profitul net s-a majorat cu 3,5% în termeni comparabili, ajungând la 104,8 milioane de euro. 

Jumbo operează 72 de magazine, din care 53 în Grecia, cinci în Cipru, opt în Bulgaria şi şase în România. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO