1EUR = 4.8430 RON | Bucureşti 29 º

Companii

Cum ar putea arăta noile pachete de ţigări

Guvernul francez intenţionează să propună Comisiei Europene modificarea legislaţiei referitoare la vânzarea pachetelor de ţigări pe continent, pentru descurajarea consumului, potrivit presei din Hexagon.

02 aug, 2012 | ECONOMICA.net

Noile pachete de ţigări ar trebui să fie “neutre”, adică fără marcă, fără culori şi fără logo-ul producătorului. Ideea, care nu este nouă, a fost reiterată ieri de ministrul francez al Sănătăţii, Marisol Touraine, care a spus că se va bate pentru introducerea, la nivel European a pachetelor de ţigări “neutre”, fără marcă, care să nu mai fie atractive mai ales pentru tineri. “Tinerii de azi cumpără un pachet de ţigări pentru că li se pare frumos, plăcut ochiului” a spus ministrul francez.

Specialiştii în domeniul sănătăţii din Franţa spun că aceste noi pachete vor fi terne şi vor limita puternic dorinţa de cumpărare, lucru care va reduce numărul tinerilor care se apucă de fumat. Totuşi, nici un studiu nu a demonstrat asta şi, pe de altă parte, producătorii de ţigări vorbesc deja de o încălcare a dreptului de proprietate intelectuală şi de o creştere a contrafacerilor în domeniu.

O singură ţară din lume a adoptat o reglementare referitoare la pachete de ţigări neutre: Australia. Aici, toate pachetele de ţigări au culoarea verde-oliv, şi pee le nu apare nici numele producătorului, nici logo-ul său.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO