Cum arată adevăratul Black Friday la cel mai mare lanţ de magazine din lume

După ce în România am avut două weekend-uri cu Black Friday, începe adevărata sărbătoare a reducerilor  în Statele Unite. Reducerile sunt substanţial mai mari decât la noi.
Economica.net - joi, 27 nov. 2014, 22:03
Cum arată adevăratul Black Friday la cel mai mare lanţ de magazine din lume

Dacă românii caută doar noutăți în acest eveniment, americanii au înțeles adevăratul scop al Black Friday când marile magazine vor să scape de stocurile cu produse din seriile vechi și rar găsești produse lansate în 2014, iar din acest motiv prețurile sunt mai mult decât atractive.

Am analizat oferta Walmart, cel mai mare retailer din lume, iar reducerile nu au comparație cu ce s-a întâmplat în România.

Cei care doresc să își achiziționeze și nu sunt foarte pretențioși asupra brandului pot achiziționa un televizor de 32 de inci la 98 de dolari ceea ce reprezintă 346 de lei. Prețurile pentru televizoarele Samsung pornesc de la 247 de dolari  ( 874 de lei) pentru o diagonală de 32 de inci, iar cei care își doresc un televizor LG de 32 de inci îl pot achiziționa cu 178 de dolari, ceea ce reprezintă 630 de lei. 

Pentru cei care își doresc un laptop, Walmart are în ofertă un model HP de 15.6 inci cu procesor Intel,  memorie RAM de 4GB și stocare internă de 500 de GB, la prețul de 159 de dolari, ceea ce înseamnă 560 de lei.

Dacă vă doriți o tabletă, tot din Statele Unite o puteți achiziționa pe cea mai ieftină. În comparație cu configurațiile pus de la bătaie în România de Black Friday, aceasta are cel mai bun raport preț/calitate din toate timpurile. Astfel pentru o configurație cu quad-core de 1.4 Ghz, 1 GB de RAM, un ecran de 7 inci și o memorie internă de 8 GB trebuie să plătiți 39 de dolari (138 de lei).

Și la smartphone-urile de top prețurile sunt incomparabile cu România. Un Samsung Galaxy S4 de 16 GB costă 423 de dolari (1.500 lei), Nokia Lumia 635 costă 69 de dolari (244 lei), iPhone 6 costă 649 de dolari  (2.300 de lei), iPhone 6 Plus costă 749 de dolari ( 2.650 de lei).

Walmart (Walmart Stores Inc) este cel mai mare retailer la nivel global, cu o cifră de afaceri de 473 miliarde de dolari în anul fiscal 2014. Compania are 2,2 milioane de angajaţi şi asociaţi în cele 11.000 de magazine pe care le controlează în 27 de ţări, prin cele 71 de branduri retail pe care le deţine.

 

Te-ar mai putea interesa și
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a criticat vineri ''mentalitatea colonială'' a Franţei şi a Uniunii Europene în Mali, declaraţie dată în timpul vizitei efectuate la Moscova de omologul......
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
La Innowave Summit 2022 din Cluj-Napoca a fost prezentat astăzi conceptul unui automobil electric dezvoltat în România.
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea duce la falimente și restructurări
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea ...
Pe orizontul mai îndepărtat de timp rămân incertitudini asociate capacităţii unor firme de a se menţine viabile odată ...
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Compania de stat rusă Gazprom a anunţat vineri că sistează începând de sâmbătă furnizarea de gaze către Finlanda, ...